Spanyolország: tüntetésképp otthonukban edzenek az Elche játékosai

Vágólapra másolva!
2020.05.13. 22:34
null
A stadionbeli egyedüli edzés helyett ismét otthonról dolgoznak (Fotó: elchecf.es)
Meglehetősen furcsa tiltakozó akcióba kezdtek a spanyol másodosztályban szereplő Elche labdarúgói, miután a klub vezetősége nem akarja megváltoztatni a fizetésük csökkentéséről szóló döntést.

A spanyol másodosztályban már egyéni edzéseket tarthatnak a klubok a játékosaiknak az edzőpályájukon, azaz már nem kötelező otthon készülnie a játékosoknak. Az Elche labdarúgói kedden így meg is jelentek a klub edzőközpontjában, ahol el is végezték a körülbelül 45 perces edzést.

Szerdán azonban már nem így történt, az AP hírügynökség beszámolója szerint ugyanis a labdarúgók otthon maradtak, s mindenki otthon végezte az edzéseket. Mindez azért történt így, mert a játékosok így kívánnak tiltakozni az ellen, hogy – noha újra edzésekre járnak otthonról – a korábban a koronavírus-járvány miatt a klub terheit enyhítendő 70 százalékkal csökkentett fizetésük visszaállításáról nem gondoskodott a klub.

A játékosok döntését José „Pacheta” Rojo vezetőedző közölte a klub vezérigazgatójával, Patricia Rodríguezzel, aki nem is érti a kialakult helyzetet.

„A játékosok már kaptak egy ajánlatot a klubtól, amikor tiltakozásba kezdtek. Ráadásul, mindössze 45 percig tart számukra egy edzés, és nem kényszerítjük őket túlórázásra sem, és azért ez a 45 perc közel sem egyenlő azzal az időmennyiséggel, amit a járvány előtt töltöttek egy edzéssel” – fogalmazott Rojo.

A sztrájkot támogatták az alkalmazottak is, akik megtagadták a munka felvételét.

A spanyol élvonal és a másodosztály küzdelmei várhatóan június 12-től folytatódhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik