K. Zs. 2019.09.09 16:08 Frissítve: 2019.09.09 17:15

Spanyolország: Pintér Ádámot is meghallgatták a vesztegetési ügyben

Ötödik napjához érkezett Valenciában az a bírósági tárgyalás, amely a 2011 tavaszán lejátszott, bundagyanú miatt vizsgált Levante–Zaragoza spanyol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés kapcsán zajlik. Hétfőn a zaragozaiak akkori magyar légiósát, Pintér Ádámot is meghallgatták tanúként.

Pintér Ádám a hétfői meghallgatáson (Fotó: marca.es)

 

A Marca spanyol sportnapilap percről percre követte a tárgyalást, és a beszámoló szerint a hétfőn beidézett három labdarúgó közül Pintér Ádám volt az első, akit tanúként meghallgatott a bíróság.

A vád szerint a vizsgált meccs előtt a Zaragoza összesen 950 000 euró prémiumot utalt futballistáinak és edzőinek – köztük Javier Aguirre vezetőedzőnek – azzal a céllal, hogy ők azt készpénzben visszajuttassák Agapito Iglesias akkori klubelnöknek, megteremtve ezzel a lehetőséget az ellenfél megvesztegetésére.

Az érintett 18 zaragozai labdarúgó és edző közül a Cadena COPE rádió honlapjának összefoglalója szerint azóta 17 elismerte, hogy kapott a prémiumból – az egyetlen kivétel Pintér Ádám –, azt viszont mindannyian tagadták, hogy tudomásuk volt arról, miért kell azt készpénzben visszafizetniük.

Az ügyész kérdésére a magyar játékos hétfőn nemcsak azt tagadta, hogy kapott az említett prémiumból, hanem értelemszerűen a készpénzes visszafizetést is.

Ügyvédje kérdésére tolmács útján Pintér azt is leszögezte, hogy nem tudott az esetleges megvesztegetésről: „Egyetlen csapattársam sem beszélt nekem erről. Nem tudtam semmit”.

A 2010–2011-es idény utolsó fordulójában a Zaragoza a Levante vendégeként 2–1-re nyert, amivel kiharcolta a bennmaradást. A mérkőzés hivatalos statisztikái szerint – amelyeket a liga a bíróság rendelkezésére bocsátott – a Levante azon a napon nyújtotta az idénye legrosszabb játékát hazai pályán.

Pintér nem lépett pályára az ominózus bajnokin, de korábban az ügy 42 gyanúsítottja között ott szerepelt a neve.

Úgy tudjuk, a jelenleg az MTK-ban futballozó középpályás – akinek az volt az első idénye a Zaragozában, amelyből 2013 nyarán távozott – már a múlt héten kiutazott Spanyolországba, és a hétfői bírósági megjelenés után úton van hazafelé. A tárgyalás csütörtökön folytatódik. A spanyol törvények szerint az ügy végül bűnösnek talált szereplői hat hónap és két év közötti börtönbüntetést kaphatnak.

Az MTK részéről Polyák Balázs sportigazgató a Nemzeti Sport Online megkeresésére megerősítette, hogy Pintér Ádámot tanúként valóban meghallgatták hétfőn, és már úton van vissza Budapestre.

2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.