Sevilla: négy játékos megszegte a kijárási szabályokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.25. 22:30
null
Éver Banega már tudja, hogy hibázott (Fotó: AFP)
Figyelmeztették a Sevilla négy labdarúgóját, mert az érvényben lévő tiltások ellenére egy tíz főnél nagyobb összejövetelen vettek részt.

Az andalúziai együttesből az argentin Éver Banega, Lucas Ocampos és Franco Vázquez, valamint a holland csatár, Luuk de Jong további nyolc személy társaságában egy kerti partin vett részt, ráadásul a Banega felesége által közzétett fotón egy vízipipa is látható. Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem engedélyezett tíz főnél nagyobb csoportok gyülekezése.

A társaság (Forrás: Twitter)
A társaság (Forrás: Twitter)

A játékosok példaképek a társadalom számára, így óvatosnak kellene lenniük – jelentette ki Javier Tebas ligaelnök. – Felhívom minden labdarúgó figyelmét, hogy kerüljék a hasonló viselkedést. Elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen sok ember munkája a tét.

A bajnoki küzdelmeket március 12-én állították le az országban, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pedig szombaton jelentette be, hogy júniusban lehet folytatni a bajnokságot. Az újraindulásnak még nincs pontos időpontja – noha a tervek szerint június 11-én épp a Real Betis és a Sevilla városi rangadójával indulhatna újra a La Liga –, jelenleg az élvonalbeli csapatok kiscsoportos tréningeket végezhetnek.

A Sevilla közösségi oldalán a játékosok elnézést kértek viselkedésükért. Az nem derült ki, hogy vár-e fegyelmi eljárás rájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik