Spanyolország: manipuláltak egy bajnokit - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 16:09
Spanyolországi sajtóhírek szerint a Spanyol Korrupcióellenes Hivatal vizsgálatot indított a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában rendezett Levante–Deportivo (0–4) mérkőzés kapcsán, amely előtt a gyanú szerint néhány hazai játékost telefonon kerestek meg a találkozó végeredményének befolyásolása végett.

A Marca úgy tudja, hogy a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) és a Spanyol Futballisták Szövetsége (AFE) minden olyan dokumentumot elküldött a Korrupcióellenes Hivatalnak, amely segítheti a nyomozást a gyanús meccsel kapcsolatban.

Az El Larguero rádióállomás eközben úgy értesült, hogy a legutóbbi 12 bajnokiján mindössze egy győzelmet arató Levante játékosait telefonon keresték meg, hogy veszítsék el a kiesés ellen küzdő, ám már hat mérkőzés óta veretlen – így jelenleg bennmaradást érő helyen álló – Deportivo elleni bajnokit.

Érdekesség, hogy a Levante csapatkapitánya, Javier Barkero a mérkőzés szünetében már meggyanúsította néhány csapattársát, hogy nem tettek meg mindent (vagy inkább semmit) a győzelem érdekében, ám szerdán adott nyilatkozatában bocsánatot kért a kijelentéséért, és elutasította a bundázással kapcsolatos vádakat.

A valenciai klub vezetősége a hírek szerint csütörtök este rendkívüli elnökségi ülést tart a kialakult helyzet kezelésének érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik