MTI 2020.07.23 20:48 Frissítve: 2020.07.25 23:55

Spanyolország: David Villa tagadja a szexuális zaklatás vádját

David Villa világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna korábbi klubjának, a New York City FC-nek az egyik női alkalmazottját.

 

Tehetetlennek érzi magát, de nyugodt (Fotó: AFP)


A 38 éves egykori csatár hangsúlyozta, reményei szerint hamarosan tisztázzák őt a vád alól és kiderül az igazság.

„Teljesen hamisak az állítások. Nem fér a fejembe, hogy gondolhat valaki ilyet rólam. Pályafutásom során klubjaimban és a spanyol válogatottban több mint ezer személlyel, játékossal, edzővel, alkalmazottal, klubmunkással dolgozhattam együtt, köztük sok nővel, és soha senkinek nem volt baja velem, soha senki nem panaszkodott rám egyetlen országban sem” – mondta Villa, aki kiemelte, éppen Asztúriában tartózkodott a családjával, amikor értesült a történtekről, melyeket megdöbbenéssel fogadott és valósággal sokkolták őt.

Villa hozzátette, két éve köszönt el a New York-i klubtól, és azóta senkivel nem beszélt az egyesületből, egészen vasárnapig.

„Kicsit tehetetlennek érzem magam ebben a helyzetben. Másrészt viszont nyugodt vagyok, mert nem tettem semmit és tiszta a lelkiismeretem” – nyilatkozta.

Az MLS-ben szereplő klub annyit közölt, hogy rendkívül komolyan veszik a dolgot, amelyet azonnal és alaposan kivizsgálnak, mivel semmilyen szinten nem tolerálnak hasonlót. Az egyesület közölte, a megkeresésre Villa segítőkésznek mutatkozott, és abszolút együttműködik a klubbal, amelyet a női alkalmazott szerint szintén felelősség terhel a történtekkel kapcsolatban.

Egy fiatal nő – aki annak idején gyakornok volt a csapatnál, amelyet aztán 2019-ben hagyott el – közösségi oldalán David Villára célozva azt írta, hogy ritkán telt el nap, amikor a labdarúgó ne érintette volna meg, vagy szexuálisan ne zaklatta volna. Hozzátette, bár akkor mindezt jelezte főnökeinek, ők az egészet inkább komikusnak találták.

A 38 éves Villa a Sporting Gijón és a Real Zaragoza játékosa is volt, majd Valenciába igazolt, ahol nemzetközi karrierje megkezdődött. Később megfordult a Barcelonánál és az Atlético Madridnál, a NYFC-ben pedig 2014 és 2018 között szerepelt. Az újonnan alakult amerikai klubnak ő volt az első igazolása, azelőtt érkezett meg, hogy a gárda szerepelhetett volna az MLS-ben, így rövid időre kölcsönadták őt a Melbourne Citynek.

Utolsó csapata a Vissel Kobe volt, ahová 2019-ben igazolt, és idén január elsején a Japán Kupa döntőjében lépett utoljára pályára. A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban Európa-bajnokságot nyert, a nemzeti együttesben 98 találkozón 59-szer volt eredményes, utóbbi mutatóban spanyol rekorder.

2020.09.20 18:16:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem parádézott a címvédő a Sociedad otthonában, a nagyobb helyzeteket a hazaiak alakították ki.

2020.09.12 00:20:05

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

INDUL A LA LIGA. Nem halad semerre az Atlético, a Valencia igen, de ennek nem örülhet. Melyik lesz most a meglepetéscsapat?

2020.09.11 12:05:21

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Húsz csapat, melyből a végén négyen a Bajnokok Ligájába jutnak, hárman pedig kiesnek.

2020.09.06 22:44:32

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A személyes sorsa miatti düh vagy a végzet elfogadása, jelen állás szerint Lionel Messinek is ez a választási lehetősége.

2020.09.02 22:34:44

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ivan Rakitic: »Sosem felejtem el a pillanatot, amikor édesapám kinyitotta a dobozt. Majdnem elájultam a boldogságtól: két horvát válogatott futballmez volt benne. Abban ettünk, aludtunk, jártunk iskolába, nem akartuk levenni magunkról.«