Spanyolország: „Az Atlético legyőzése a fordulópont”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.18. 18:09
Vincenzo Montella, a Sevilla labdarúgócsapatának edzője úgy érzi: az Atlético Madrid elleni szerdai győzelemmel fordulóponthoz érkezett a spanyol bajnokság legutóbbi öt fordulójában nyeretlen együttese.

„Nagyon fontos siker volt, Európa egyik legjobb csapata ellen” – nyilatkozott az olasz szakember, aki december végén vette át a Sevilla irányítását. „Nagyon fontos siker volt, Európa egyik legjobb csapata ellen” – nyilatkozott az olasz szakember, aki december végén vette át a Sevilla irányítását.

„A nehéz mérkőzésen végül több kockázatot kellett vállalnunk” – folytatta Montella, aki a szerdai győzelmet kezdeti lépésnek tekinti abban a tekintetben, hogy elérjék kitűzött céljaikat.

A Sevilla a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első meccsén hátrányból fordított – 2–1-re nyert – az Atlético Madrid otthonában, ezzel a spanyol csapatok közül elsőként tudott vendégként győzni az ellenfél ősszel átadott új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban.

Montella együttese a bajnokság legutóbbi öt fordulójában csak egy pontot szerzett, emiatt a La Liga tabelláján visszacsúszott a hatodik helyre. A négy vereség közül kettőnél már az olasz tréner ült a kispadon. A bajnokságban a városi derbin, a Betistől elszenvedett hazai 5–3-as vereséggel mutatkozott be. Montella sevillai mérlege ezzel együtt pozitív: a két bajnoki fiaskó mellett van már három győzelme a kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik