Spanyol Szuperkupa: akár 12 meccsre is eltilthatják CR-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 07:51
null
Nagy bajban lehet Cristiano Ronaldo (Fotó: AFP)
Akár 12 meccses eltiltást is kaphat Cristiano Ronaldo, aki a Barcelona ellen 3–1-re megnyert spanyol Szuperkupa-mérkőzésen kiállítását követően meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezetőt.

A Real Madrid klasszisa három percen belül kapott két sárga lapot: az elsőt a gólja utáni mezlevételért, majd nem sokkal később műesés címén – igaz, a visszajátszásokat megnézve, ha tizenegyest nem feltétlen, sárga lapos figyelmeztetést biztosan nem ért Ronaldo esése.

Az ezt követően történtek alól persze ez nem menti fel a portugált, aki az ítéletet követően meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxeát. A szabályok szerint a játékvezetővel szembeni „enyhébb erőszakos cselekedetekért” 4-12 meccses eltiltást szabhatnak ki, így Ronaldo sorsa a spanyol Fegyelmi Bizottságon múlik. Ide vonatkozóan fontos megjegyezni, hogy öt vagy többmeccses eltiltás esetén a büntetés az összes spanyol sorozatra érvényes lenne, vagyis a Real sztárja akár a bajnokság elejét is kihagyhatja, amennyiben úgy határoznak. Ha a Fegyelmi Bizottság ennél kevesebb meccset ró ki CR-re, akkor csak a spanyol Szuperkupára vonatkozik az eltiltás.

A Real Madrid 3–1-es sikert aratott a Szuperkupa első összecsapásán, a visszavágóra szerdán, 23 órától kerül sor a Santiago Bernabéu Stadionban.

SPANYOL SZUPERKUPA
Barcelona–Real Madrid 1–3 (0–0)

Barcelona, Camp Nou, 89 514 néző. V: Bengoetxea
Barcelona: Ter Stegen – Al. Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitic (Alcácer, 84.), Busquets, Iniesta (S. Roberto, 68.) – Messi, L. Suárez, Deulofeu (D. Suárez, 59.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Casemiro – Kovacic (Asensio, 68.), Kroos – Isco – Bale (L. Vázquez, 81.), Benzema ( C. Ronaldo, 58.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Messi 77. – 11-esből, ill. Piqué 50. – öngól, C. Ronaldo 80., Asensio 90.
Kiállítva:
C. Ronaldo (Real Madrid, 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik