Simeone: Bárkivel felvesszük a versenyt; Ancelottinak nem kellett Di María

Vágólapra másolva!
2014.08.23. 07:44
null
Carlo Ancelotti a Szuperkupában nem tudta győzelemre vezetni csapatát (Fotó: Action Images)
Mi a titka Diego Simeone Atlético Madridjának? Miért nem játszatta a Szuperkupában a Real Madrid Ángel Di Maríát? Miért szenvedett vereséget Carlo Ancelotti csapata? A két madridi alakulat péntek esti, 1–0-s Atlético-győzelemmel záruló meccse után a két szakember igyekezett válaszolni a kérdésekre. 

 

A spanyol és a nemzetközi sajtó áradozik Diego Simeone csapatáról, az Atlético Madridtól, amely a nyáron olyan alapembereit veszítette el, mint Thibaut Courtois, Diego Costa vagy Filipe Luís, ennek ellenére pénteken a spanyol Szuperkupában mégis visszavágott a Realnak a három hónapja, a BL-döntőben elszenvedett vereségért.

„Nem ugyanazok a játékosaink, akik voltak, de ők alkalmazkodtak hozzánk, mi pedig hozzájuk – nyilatkozta az 1–0-s siker után az Atléti hadvezére, Diego Simeone vezetőedző. – Folyamatosan fejlődünk, és ez a legfontosabb a csapat szempontjából. Egy-két meccs, és bárkivel képesek leszünk felvenni a versenyt.”

A másik oldalon a különböző kritikák két dolgot emelnek ki. Egyrészt, hogy Cristiano Ronaldo az első meccsen elszenvedett kisebb sérülése után nem volt tökéletes állapotban, ezért nem is kezdett, másrészt Carlo Ancelotti vezetőedző nem számított a minden bizonnyal távozó Ángel Di Maríára. Pedig az argentinra nagy szükség lett volna, ugyanis Gareth Bale és James Rodríguez játékából hiányzott az átütőerő.

„Nem voltunk elég jók, de inkább a Szuperkupát veszítsük el, mint hogy Lisszabonban a BL-döntőben kaptunk volna ki. Elveszítettük a játék irányítását, több labdabirtoklásra lett volna szükségünk, ahhoz, hogy több helyzetünk legyen” – fogalmazott a lefújást követően Ancelotti, aki hiába küldte a pályára a szünetben Cristiano Ronaldót, csapata nem tudott gólt szerezni.

Az olasz szakember ezután kérdésekre válaszolva több mindenre is kitért. Elmondta, hogy senki sem beszélt közülük arról, hogy minden címet meg fognak nyerni, csak arról volt mindig is szó, hogy minél több címet szeretnének nyerni. Ronaldóval kapcsolatban arról beszélt, hogy a hétközi sérülése után eleve úgy tervezték, hogy csak a második félidőre áll be. James Rodríguez kapcsán pedig azt mondta, az első felvonásban fantasztikusan játszott (a keddi első meccsen ő szerezte a Real gólját).

„Szakmai döntés volt, hogy nincs szükségünk Ángel Di Maríára. Egyébként nem is erősítünk már, számunkra bezárult a piac” – fogalmazott Ancelotti az argentinnal kapcsolatban és a német válogatott Sami Khediráról (aki szintén nem játszott az Atlético ellen) is azt mondta, hogy nem gördítenek akadályt a távozása elé.

SPANYOL SZUPERKUPA
MÁSODIK MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID–REAL MADRID 1–0 (1–0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 54 000 néző. Vezette: Fernández Borbalán
Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Tiago, Gabi – Koke, Griezmann (Jiménez, 73.), Raúl García (Saúl, 90.) – Mandzukic (C. Rodríguez, 85.)
A kispadon: Oblak, Ansaldi, J. Giménez, M. Suárez. Vezetőedző: Diego Simeone
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, S. Ramos, F. Coentrao (Marcelo, 70.) – Modric, Xabi Alonso, Kroos (C. Ronaldo, a szünetben) – Bale, Benzema, J. Rodríguez (Isco, 65.)
A kispadon: K. Navas, Pepe, Arbeloa, Illarramendi. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Mandzukic (2.)
Kiállítva:
Modric (91.)
Összesítésben:
2–1, az Atlético Madrid javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik