Sevilla: négyéves eltiltás várhat Samir Nasrira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.01.06. 21:19
Samir Nasri, a Sevilla (Manchester Citytől kölcsönben szereplő) futballistája akár négyéves eltiltást kaphat.

Ahogy korábban megírtuk, Nasri december végén kapott infúziós kezelést: a Drip Doctors klinika állítása szerint egyliternyi immunerősítő folyadékot. Apró bökkenő, hogy a WADA hatályban lévő szabályai szerint hat óránként maximum 50 millilitert lehet adni aktív sportolóknak.Ahogy korábban megírtuk, Nasri december végén kapott infúziós kezelést: a Drip Doctors klinika állítása szerint egyliternyi immunerősítő folyadékot. Apró bökkenő, hogy a WADA hatályban lévő szabályai szerint hat óránként maximum 50 millilitert lehet adni aktív sportolóknak.

A spanyol doppingellenes ügynökség, az AEPSAD megkezdte a vizsgálatokat, az új hír az, hogy, ha bebizonyosodik, hogy a francia középpályás vétett a szabályok ellen, akár négyéves eltiltást is kaphat. A 29 éves futballista számára ez akár a pályafutása végét is jelenthetné.

Amíg a nyomozás tart, Nasri nem számít eltiltott játékosnak, így pályára léphet a Sevillában.

A botrány kiindulópontja amúgy egészen bizarr volt: hackerek állítólag feltörték Nasri Twitter-oldalát, és több képet posztoltak, amelyeken a francia játékos az említett Los Angeles-i klinikán látható. Nasri később törölte a bejegyzéseket, azt írta, a fiókját feltörték, a klinika közösségi oldalán azonban még most is fent van egy kép.

Mint írják, a Sevilla kölcsönjátékosa úgynevezett „védettséget megelőző, hidratáló kezelést kapott”, ám az intézmény honlapja úgy fogalmaz, ennél az eljárásnál egyliteres adagban folyik a hidratálás.


 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek