Rodri gólja juttatta a BL-be a Sevillát

Vágólapra másolva!
2010.05.16. 00:54
null
Kanouté (balra) gólja előnyt, Negredo (jobbra) kiállítása hátrányt jelentett a Sevillának (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 38., utolsó fordulójában a Bajnokok Ligájában való részvételt érő negyedik helyre hajtott a Sevilla és a Mallorca is. Célját végül a fordulót pontelőnnyel váró andalúziai együttes érte el, amely a 94. percben szerzett góllal tudott nyerni az Almeria vendégeként. A Getafe is indulhat az Európa-ligában.

A képlet viszonylag egyszerű volt a záró forduló előtt a Bajnokok Ligájába való részvételre még pályázó két együttes számára. A Sevilla egypontos előnyben volt a Mallorcával szemben, így győzelmével saját maga vette kezébe sorsának alakítását, míg utóbbiak nagymértékben függtek a riválistól. Igen ám, de amíg a Sevilla idegenben, addig a Mallorca hazai környezetben léphetett pályára.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Utóbbinak semmi gondja sem akadt az Espanyol elleni három pont begyűjtésével, ehhez elég volt az első, majd a második felvonás közepén egyszer-egyszer beköszönni a vendégeknek. Mivel a két mérkőzést egy időben kezdték, a Mallorca nagyon közel érezhette magához a BL-t, sokkal közelebb, mint azt bárki gondolhatta volna.

Miért is? A Sevilla kétszer jutott vezetéshez az Almeria vendégeként – előbb Kanouté csúsztatott fejjel parádés mozdulattal a kapuba, majd Chicóról pattant be a saját kapusa által rátenyerelt labda a hálóba –, de a házigazdák két bombával egyenlítettek. Soriano egy baloldali beadást vágott a sevillai kapuba kapásból 12 méterről, Ortiz pedig a balösszekötő helyéről lőtte ki a hosszú, bal felsőt 20 méterről.

Miután a 65. percben Negredo kiállíttatta magát – beszólt a játékvezetőnek egy véleményes lesállás miatt, amiből aztán gól sem lett –, az emberhátrányba kerülő Sevillának nehéz feladattal kellett megbirkóznia. A hajrában az Almeria közel állt a győzelem megszerzéséhez, de ez végül a vendégeknek jött össze. Rodri másodszor állhatott be csereként a szezonban – a húsz éves játékosnak korábban nyolc, ezúttal négy perc jutott osztályrészül –, mégis döntő fontosságú, BL-t érő gólt szerzett a hosszabbítás negyedik percében. Kell-e mondani: első találata volt a szezonban. A vendégek jobboldali akciót futtattak, a középre adást követően ketten is félfordulattal ollózhatták kapura a labdát, másodikra Rodri már a hálóba is betalált. A gól után nagy ünneplést csapott a Sevilla, amit az Almeria játékosai nehezen viseletek, ez lökdösődésbe vezetett, de kiállítás nem lett a dologból. Csupán a gólszerző kapott sárgát, mert levette a mezét. Aligha bánta...

A Mallorca mellett a Getafe képviselheti majd a spanyol klubfutballt az Európa-ligában, de ehhez a madridiaknak volt Real-játékosai, Soldado és Parejo segítsége is kellett. Előbbi két, utóbbi egy találatot szerzett a szerdán pont az Európa-liga döntőjében diadalmaskodó városi rivális Atlético elleni összecsapáson. Utóbbiak érhetően fáradtan, fásultan, motiválatlanul mozogtak, ellentétben a Getafe-játékosokkal, akik számára komoly téttel bírt az ütközet.

A nemzetközi kuparészvételről így a Villarreal maradt le, amely Zaragozában csúnyán elengedte a vendéglátókat. A Zaragoza a 35. percre háromgólos előnyhöz jutott, ám azt követően Santi Cazorla duplázott, majd Rossi 77. percben szerzett találata már az egyenlítést jelentette.

PRIMERA DIVISIÓN 
38. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Almeria–Sevilla 23 (Soriano 44., Ortiz 79., ill. Kanouté 16., Chico 53. – öngól, Rodri 94.)
MallorcaEspanyol 20 (Víctor 24., Suárez 76.)
Atlético MadridGetafe 03 (Soldado 14., 53., Parejo 87.)
ZaragozaVillarreal 33 (Eliseu 4., Colunga 29., Pulido 35., ill. Cazorla 40., 56., Rossi 77.)
Athletic BilbaoDeportivo La Coruna 20 (Munian 20., Martínez 77.)
Vasárnapi párosítás: Santander–Sporting Gijón, Barcelona–Valladolid, Valencia–Tenerife, Osasuna–Xerez, Málaga–Real Madrid
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/38,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik