Real: Zidane-t felmentették, folytathatja a munkát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 17:57
null
Zidane-t felmentették, most már nyugodtan visszaülhet a kispadra (Fotó: Reuters, archív)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) illetékes bizottsága elfogadta a Real Madrid fellebbezését, így Zinedine Zidane vezetőedző és Santiago Sánchez másodedző folytathatja munkáját a királyiak második csapatának élén.

 

A Real Madrid Castillát irányító Zidane-t a szükséges edzői képesítés hiányában október végén három hónapra eltiltották az edzősködéstől. A francia világbajnok futballista a Real Madrid első csapatának másodedzői posztját hagyta ott a nyáron, hogy a királyiak tartalékcsapatának vezetőedzője legyen, de licenc hiányában papíron csak másodedzőnek nevezhették ki, a vezetőedző Santiago Sánchez lett.

A turpisság pár forduló után feltűnt, így vizsgálatot indítottak az ügyben. Francesco Rubio, a spanyol liga versenybizottságának elnöke jóváhagyta a vizsgálatot vezető Alberto Pérez Calderón indítványát, így három hónapos eltiltással sújtotta Zinedine Zidane-t (mivel szükséges papírok nélkül látott el vezetőedzői feladatokat) és Santiago Sánchezt is (aki bűntársként járt el).

A Real Madridnak tíz napja volt fellebbezni az ítélet ellen, élt is ezzel a lehetőséggel, de a szövetség elutasította a beadványt. Ennek ellenére Sánchez és Zidane is folytathatta munkáját, mivel eltiltásukat a végleges döntés meghozataláig felfüggesztették.

A jogerős határozat után pedig el is törölték. Az illetékes bizottság döntésének értelmében Zidane-ék folytathatják munkájukat a Real Madrid Castilla élén. A testület indoklása szerint azért adtak helyet a Real Madrid fellebbezésének, mert a francia szakember hazájában részt vesz egy edzői képzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik