Real: Tartom magam a Barcától kapott leckékhez - Mourinho

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 21:38
Nem akármilyen hét vár a Real Madrid labdarúgócsapatára: kedden a Barcelona (Király-kupa, idegenben), szombaton a Barcelona (bajnokság, otthon), jövő kedden a Manchester United (BL, idegenben) lesz az ellenfele – José Mourinho vezetőedző e csatákról beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

„Ezek olyan mérkőzések, amilyenekre minden futballista és edző vágyik. Én is szeretem őket. Sokkal jobb ilyen csatákat megvívni, mint olyanokat, ahol semmilyen tét sem forog kockán. Készen állunk a holnapi és a szombati meccsre, továbbá a Manchester United ellenire is" – mondta Mourinho, akinek felvetették: a Barca önmagához képest gyengélkedni látszik (a korábban győzelmet győzelemre halmozó katalán csapat a legutóbbi tíz meccséből csak ötöt nyert meg, a Milantól a múlt héten 2–0-ra kikapott a BL-ben), szerencsés, hogy most kell megmérkőzniük vele.

„Pontosan olyan lesz ellenük játszani most, mint bármilyen más időpontban. Ilyen kaliberű csapatok esetében nem számít a meccs időpontja, eshet az nyárra, az idény közepére, végére... A nagy klubok, a legjobb csapatok között nincs olyan, hogy ideális időpont. Amikor ezek a meccsek jönnek, semmi sem számít."

Mourinho a Barca elleni keddi kezdőcsapatról nem mondott semmit – „nem azért, mert nem akarok, hanem azért, mert még gondolkodom rajta" –, azt viszont elárulta: Xabi Alonso és Karim Benzema újra együtt edz a többiekkel, mindketten készen állnak a játékra.

Szóba került az a minapi nyilatkozat is, amelyben Jordi Roura, a Barcelona másodedzője kifogásolta a bíróküldést, mondván, a két csapat két évvel ezelőtti kupadöntőjében Undiano Mallenco sokat megengedett a hosszabbításban 1–0-ra nyerő madridiaknak, ergo keddi tevékenysége nem kedvez majd a Barcának. Mourinho szúrós reakciója:

„Tartom magam azokhoz a leckékhez, amelyeket a Barcelonától kaptunk a múltban a sportszerűség témakörében. Nem beszélni a játékvezetőkről, nem gyakorolni nyomást rájuk, szimulálással nem osztatni lapokat az ellenfél játékosainak, csak a futballra koncentrálni, amiben ők meglehetősen jók. Igyekszünk követni az útmutatást."

Mourinho nem tudta értelmezni azt az újságírói felvetést, miszerint a BL-beli továbbjutásért cserébe odaadná-e a kupaidényt.

„A futballban ilyesmi nem létezik. Mind a két csatát meg kell vívnunk, efféle ügyleteket nem köthetünk" – válaszolta a tréner, aki szerint majd az idény végén érdemes arról beszélni, hogy a kupa „megmentette-e" a Real szezonját.

Felvetődött a nyári utódlásával kapcsolatos sajtóbeli találgatás is, amire Mourinho így reagált: „Engem aztán nem zavar."

Az előttünk álló napok mindkét kupacsatáját 1–1-es hazai mérkőzés után folytatja a Real Madrid.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik