T. D. 2019.12.13 14:15 Frissítve: 2019.12.13 14:39

Real: „Szégyellem magam, valakinek fel kellett volna pofoznia”

Őszinte vallomást tett a The Guardiannek adott interjújában Roberto Soldado, a spanyol élvonalbeli Granada futballistája. A 34 éves játékos hosszú éveken át a Real Madridnál nevelkedett, de elmondása szerint egyáltalán nem volt profi a hozzáállása.

 

Soldado a Real Madrid-mezben szerzett egyetlen BL-gólját ünnepli 2005-ben (Fotó: AFP)

 
Soldado 2000-ben érkezett a királyi gárdához, eljutott az A-csapatig is, ám csak 27 tétmeccsen szerepelhetett – négy gólt szerzett. Sok más csapatnál is szerepelt, többek között a Tottenhamnél, a Getafénál, a Valenciánál és a Fenerbahcénél is. Madridból 2008-ban távozott.

„Gyerek voltam a Real Madridnál, nem vigyáztam magamra, sokat ettem, sokat ittam, mindig készen álltam a bulizásra. Figo, Zidane és Raúl mind nagyon profi volt, de én helyettük olyan emberekre hallgattam, akikre nem kellett volna.”


„Nézegetem az akkori képeket magamról, és elszégyellem magam. Ha akkor jobban odafigyelek, és érettebb vagyok, több lehetőségem lett volna. Valakinek jól fel kellett volna pofoznia.”

„Nagyon sok emberrel találkoztam Madridban a távozásomkor. Ők élhettek egy bizonyos életet, hiszen nem voltak profi futballisták a Real Madridnál. De végül is meg kell érteni, ha ők menni akarnak bulizni, menjenek, de nekem más dolgom van. Nagyon hálás vagyok a szüleimnek és a feleségemnek, hogy visszavittek a helyes útra.”

Soldado a fiáról és a Realt jelenleg irányító Zidane-ról is megosztott egy érdekes történetet.


„A fiam sosem látta őt játszani. Amikor látta, hogy ő a Real Madrid edzője, meséltem neki, hogy valamikor csapattársak voltunk. A fiam megkérdezte, hogy jó játékos volt-e… Hogy jó volt-e? Inkább megnyitottam a YouTube-ot, és beírtam, hogy Zidane!”

Soldado (labdával) manapság a Granada sikeréért küzd (Fotó: AFP)

 

2020.08.05 12:49:08

Spanyol labdarúgás T. D.

A visszavonuló kapusklasszisnak többek között Gianluigi Buffon és Oliver Kahn is üzent.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.