Real: öt meccsre tiltották el C. Ronaldót – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 15:48
null
Cristiano Ronaldo ötmeccses eltiltást kapott (Fotó: AFP)
Öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója. A portugál klasszis a Barcelona ellen 3–1-re megnyert spanyol Szuperkupa-mérkőzésen kiállítását követően meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezetőt.

 

 

Mint ismert, a Real Madrid klasszisa három percen belül kapott két sárga lapot: az elsőt a gólja utáni mezlevételért, majd nem sokkal később műesés címén – igaz, a visszajátszásokat megnézve, ha tizenegyest nem feltétlen, sárga lapos figyelmeztetést biztosan nem ért Ronaldo esése. Az ezután történtek alól persze ez nem menti fel a portugált, aki az ítéletet követően meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxeát, amiért öt mérkőzésre eltiltották.

Mindez azt jelenti, hogy Cristiano Ronaldo biztosan kihagyja a Barcelona elleni Szuperkupa-visszavágót (amelyet a Bernabéuban rendeznek), valamint sorrendben a Deportivo (idegenben), a Valencia (hazai), a Levante (hazai) és a Real Sociedad (idegenben) elleni bajnokikat. A Real Madridnak tíz napja van fellebbezni a döntés ellen.

A portugál támadót az eltiltása mellett a hírek szerint 5000 eurós pénzbüntetéssel is sújtották, aminek kifizetéséért egyes számítások szerint 130 percet kell dolgoznia.

Ronaldo eltiltása egyben azt is jelenti, hogy Magyarország ellen előbb lép pályára a portugál válogatottal világbajnoki selejtezőn (szeptember 1.), minthogy a Real Madridban újra játsszon.

SPANYOL SZUPERKUPA, ELSŐ MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ
FC Barcelona–Real Madrid 1–3 (0–0)

Barcelona, Camp Nou, 89 514 néző. Vezette: Bengoetxea
Barcelona: Ter Stegen – Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic (Paco Alcácer, 84.), Busquets, Iniesta (Sergi Roberto, 68.) – Messi, L. Suárez, Deulofeu (Denis Suárez, 59.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Casemiro – Kovacic (Marco Asensio, 68.), Kroos – Isco – Bale (Lucas Vázquez, 81.), Benzema (Cristiano Ronaldo, 58.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Messi (77. – 11-esből), ill. Piqué (50. – öngól), Cristiano Ronaldo (80.), Marco Asensio (90.)
Kiállítva:
Cristiano Ronaldo (82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik