Real Madrid: „Zidane egy áldás a királyi gárda számára”

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 13:05
null
Paolo Montero szerint nem lehetett nem szeretni Zidane-t – itt is láthatóan jól érzik magukat a felek (Fotó: AFP)
Zinédine Zidane rövid, nem egészen négyéves edzői karrierje során már a 11. nagy trófeáját nyerte meg a Real Madriddal, a bajnoki cím apropóján most a Marca a korábbi klasszis középpályás volt csapattársait szólaltatta meg.

 

A most 48 éves Zizou játékosként a francia válogatottal nyert világbajnokságot, Európa-bajnokságot, a Real Madriddal és a Juventusszal pedig BL-t, európai Szuperkupákat, Interkontinentális-kupákat, olasz és spanyol bajnokságot és Szuperkupát. Megszámlálhatatlan egyéni elismerése közül az 1998-as Aranylabdája és a három FIFA Év játékosa díja mindenképpen kiemelendő. Nem véletlenül tartják nagyra korábbi csapattársai.

FERNANDO HIERRO (REAL MADRID): ELEGÁNS ÉS EGYSZERŰ

„Egy másik bajnokságból érkezett, máshogyan értelmezte a futballt, de amint labdához ért, tudtuk, milyen kivételes képességű játékos, és hogy mikre képes. Zizou nem csap be senkit. Ő pontosan az, amit látsz belőle, nincs másik oldala.”

„Emlékszem az eleganciájára és egyszerűségére.”


PAOLO MONTERO (JUVENTUS): LEHETETLEN VOLT NEM SZERETNI ŐT

„Lehetetlen volt nem szeretni őt. Ragyogó és szerény vezér volt, a legszerényebb, akit valaha ismertem. Kiemelkedő csapattárs volt, a legjobb. A lehetetlen dolgok is könnyűnek tűntek, amikor ő csinálta.”

WALTER SAMUEL (REAL MADRID): RENDKÍVÜL ALÁZATOS EMBER

A róla alkotott képemben ő egy nagyon nyugodt, a családja iránt elkötelezett, rendkívül alázatos ember. Egyértelműen tanulsz a hozzá hasonló játékosoktól. Habár más pozícióban játszottunk, mindig is érdekelt, hogyan mozog, hogyan cselez, és hogy hogyan van mindig jó helyzetben a labdát, hogy megadja a kulcsfontosságú passzt a támadás végén.”

SANTIAGO SOLARI (REAL MADRID): A REAL TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGNAGYSZERŰBB FIGURÁJA

„A Real Madrid történetének egyik legnagyszerűbb figurája. Nem lehet szavakba foglalni őt. Különleges személy.”

ALESSANDRO DEL PIERO (JUVENTUS): MEGTESTESÍTETTE A FUTBALLT

„A pályafutásom során számos remek játékossal volt szerencsém találkozni. Olyan védőkkel, mint Paolo Maldini, Fabio Cannavaro vagy Paolo Montero. Olyan támadókkal, mint Filippo Inzaghi vagy Francesco Totti. De mind közül Zidane volt a leghihetetlenebb. Zidane megtestesítette a tiszta futballt. Ezt megmutatta a Juventusnál, a Real Madridnál és a válogatottban is.”

DAVID BECKHAM (REAL MADRID): KÜLÖNLEGES BÚCSÚ

„Zidane utolsó edzése rendkívül különleges volt. Egyedül voltunk az öltözőben, odaült mellém és azt mondta nekem, hogy »köszönök mindent, amit tettél, hogy a csapattársam voltál egy csodálatos klubban.«”

FLORENTINO PÉREZ (REAL MADRID-ELNÖK):

„Zidane egy áldás a Real Madrid számára”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik