Real Madrid: visszatér a korábbi csatáruk – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.08.29. 20:28
null
Mariano Díaz visszatér a Real Madridhoz (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyultak a spanyol sajtóhírek: a Real Madrid labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszavásárolta a Lyontól az együttes korábbi csatárát, Mariano Díazt. A 25 éves dominikai válogatott futballista ötéves szerződést kötött a blancókkal.

 

Mariano Díaz 2011-ben került a Real Madridhoz, amelynél a klub harmadik, majd második számú csapatában is megfordult, a felnőttek közt azonban nagyon ritkán jutott szóhoz, így 2017-ben a Lyonhoz igazolt. A franciák akkor 8 millió eurót fizettek a dominikai válogatott támadóért, illetve a szerződésbe foglaltak két záradékot.

Az egyik, hogy ha a Lyon továbbadja a játékost, akkor az átigazolási díj 35 százaléka a Real Madridot illeti. És a másik, hogy ha az OL vevőt talál Díazra, akkor az ajánlott átigazolási összeg 65 százalékáért a Real Madrid 48 órán belül vissza is vásárolhatja a futballistát.

Korábbi spanyol sajtóhírek szerint a Sevilla 40 millió euróért szerződtette volna a csatárt, ám a második záradéknak köszönhetően a Real Madrid közbelépett, és 26 millió körüli összegért visszavásárolta Mariano Díazt a Lyontól – igaz, az As úgy értesült, hogy a madridiaknak végül „csak” 21.4 és 23.4 millió euró közötti összeget kell fizetniük a francia együttes részére.

A spanyol As beszámolója arra is kitér, hogy a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas elárulta, a játékos mindenképp távozni akart, így nem lett volna értelme a klubnál tartani.

A francia sportvezető azt is elmondta, hogy a Real első embere, Florentino Pérez egy telefonbeszélgetés során elárulta neki, nem olyan csatárt keresnek, mint Díaz, a dominikai futballista azonban ennek ellenére is vissza akart térni Madridba.

A játékost augusztus 31-én mutatják be a Santiago Bernabéu Stadionban.

Real Madrid C.F. on Twitter

Comunicado Oficial: Mariano. https://t.co/WXu2kpy5r6 #WelcomeMariano | #HalaMadrid



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik