Real Madrid: pirosról zöld mezre váltanak a királyiak - kép, videó

Vágólapra másolva!
2012.09.13. 10:49
null
Xabi Alonsóék az idényben zöld mezben is pályára léphetnek (Fotó: as.com)
Címkék
A spanyol élvonalbeli Real Madrid bemutatta a 2012–2013-as szezonra készült harmadik számú mezét, amely a legutóbbi tiszta piros helyett ezúttal zöld színű lesz – adta hírül a Marca.

A Real az előző idényben egy 1970-es sporttörténelmi pillanatot idézett meg, ezúttal még korábbi időpontig lapoztak vissza az emlékkönyvekbe, nem hiába...

1965 nyarán a Real Madrid dél-amerikai túrára utazott, ellátogatott Argentínába, Chilébe, Peruba, Venezuelába és az Egyesült Államokba is. A caracasi találkozón a River Plate volt az ellenfelük, ám azon az augusztus 25-i napon az argentinok is fehér szerelésben léptek pályára.

A szervezők gyorsan orvosolták a bajt, és a spanyol együttesnek – amelynek utolsó dél-amerikai meccsére már csak fehér garnitúrája maradt – kölcsönszerelést biztosítottak, ennek a színe volt zöld. A rend kedvéért említsük meg, az 1–1-es döntetlennel végződő találkozón a madridiak gólját az a paraguayi Juan Bautista Agüero szerezte, aki csupán abban a szezonban volt a „királyiak" alkalmazottja, előtte viszont a 1958–1965-ig a Sevillát erősítette.

A Real a történelem során nem először szakít – ha csak érintőlegesen is – a hagyományos fehérrel. A második számú fekete mellett a madridiak láthatóak voltak már kékben, lilában, szürkében és pirosban. Utóbbi az előző idényben kabalának is számított, a Dinamo Zagreb elleni európai premiert követően hamar megszerette minden madridi, miután veretlenségi szériát hoztak. A Valencia, Sevilla, Rayo, Betis elleni bajnokikon hatott is a mez „varázsa". A Spanyol Király kupában és Szuperkupában viszont nem került sor a bevetésére.

A REAL MADRID HARMADIK SZÁMÚ SZERELÉSE
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik