Real Madrid: Benítez ideje lejárt, Zidane az utód – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.04. 16:28
null
Előttem az utódom: Rafa Benítez helyét Zinedine Zidane veszi át (Fotó: Sky Sports)
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a vezetőség menesztette Rafa Benítez vezetőedzőt. A spanyol szakember helyét a klub legendás játékosa, az eddig a Real Madrid Castillát irányító Zinedine Zidane veszi át.

 

Az 55 esztendős Benítez a nyáron hároméves szerződést kötött a Real Madriddal, de a várakozáson aluli szereplés miatt hét hónap után menesztették posztjáról.

A királyi klub a spanyol bajnokságban 18 forduló után a harmadik helyen áll, míg a Bajnokok Ligájában csoportelsőként bejutott a legjobb tizenhat közé, de a rangadókon rendre csalódást keltő teljesítményt nyújtott.

A blancók elnöksége 42 nappal ezelőtt, a Barcelonától elszenvedett 4–0-s vereség után is tárgyalt a vezetőedző jövőjéről, ám akkor még maximális támogatásáról biztosította a szakembert.

BENÍTEZ 188 NAP UTÁN TÁVOZOTT

Rafa Benítez 188 napot ült a Real Madrid kispadján, 25 mérkőzéséből 17-et nyert meg a csapattal. Nála kevesebb ideig csak három tréner (José Antonio Camacho, Mariano García Remón, Arsenio Iglesias) irányította a blancókat. Vanderlei Luxemburgo 2006-os menesztése óta Benítez az első, akit szezon közben állítottak fel a királyi együttes kispadjáról.

A Real Madrid január 3-án a Valencia elleni 2–2-es döntetlennel kezdte az évet – így a listavezető Atlético Madriddal szemben négy, míg az egy meccsel kevesebbet játszó Barcelona mögött két pont a hátránya –, ezek után pedig elfogyott a vezetőség türelme.

„Az igazgatótanács nehéz döntést hozott meg. Rafa Benítez csodálatos személyiség, igazi profi, de bármennyire is fájó kimondani, elbocsátottuk a vezetőedzői pozícióból. Nagyon büszke vagyok, hogy Zinedine Zidane-t nevezhetem ki utódnak, mert tudom, hogy számára a lehetetlen nem létezik” – mondta Florentino Pérez.

A Santiago Bernabéu Stadionban megtartott sajtótájékoztató eredetileg 17.30 órakor kezdődött volna, de a teremben éppen gyerekzsúrt tartottak, ezért az eseményt 19.30 órára halasztották.

Zidane és Pérez a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Zidane és Pérez a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

Benítez helyét a klub korábbi legendás játékosa, Zinedine Zidane veszi át, aki eddig a Real Madrid B-csapatát, a harmadosztályban szereplő – és ott pillanatnyilag a második helyen álló – Castillát irányította. A játékosként aranylabdás francia klasszis korábban úgy nyilatkozott, hogy korai még számára az ilyen jelentős megbízatás, ám mégis sikerült meggyőzni ennek ellenkezőjéről. Pérez nem árulta el, hogy Zidane szerződése hány évre szól.

„A mai nap nagyon fontos a számomra. Sokkal izgatottabb vagyok most, mint amikor játékosként kerültem a Real Madridhoz. Szívvel-lélekkel végzem majd a munkámat, hogy minden jól működjön” – jelentette ki Zidane, aki a királyi klub történetének első francia vezetőedzője.

A 43 esztendős tréner január 9-én, szombaton a Deportivo elleni hazai bajnokin mutatkozik be a királyi gárda első csapatának élén. Zidane számára nem lesz ismeretlen a Real Madrid kispadja, hiszen Carlo Ancelotti másodedzőjeként már dolgozott az együttes szakmai stábjában.

A hírek szerint Zidane első intézkedése az lett volna, hogy visszaviszi a csapathoz a nyáron távozó Iker Casillast, aki azonban visszautasította az ajánlatot, és marad a Portónál.

Zidane és Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője a pályáról jól ismerik egymást (Fotó: Twitter)
Zidane és Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője a pályáról jól ismerik egymást (Fotó: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik