Real Madrid: Nem tudtunk róla, nem zárhatnak ki minket – Pérez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.03. 20:13
null
– Kérem szépen, mi nem tudtunk semmiről (Fotó: AFP)
Florentino Pérez klubelnök szerint a Real Madrid labdarúgócsapatát nem büntethetik meg Gyenyisz Cserisev jogosulatlan szerepeltetése miatt, mivel sem a klubot, sem a játékost nem értesítették az eltiltás tényéről.


A Real Madrid 3–1-re nyert szerda este a Cádiz otthonában a spanyol Király-kupa 4. fordulójának első mérkőzésén, ám soraiban pályára lépett – sőt gólt is lőtt – Gyenyisz Cserisev. Az orosz játékos még az előző idényben három sárga lapot kapott a Villarreal játékosaként, és az ezért járó eltiltása miatt elvileg nem játszhatott volna a Cádiz elleni első mérkőzésen. A spanyol szövetség szabályai szerint kizárással büntetendő az a csapat, amely jogosulatlanul szerepeltet játékost, így járt a Király-kupa mostani kiírásában az Osasuna is.

Florentino Pérez a csütörtöki sajtótájékoztatóján próbálta megnyugtatni a híveiket. A fővárosi klub elnöke szerint sem Cserisevet, sem a Real Madridot nem értesítették arról, hogy a játékos nem léphet pályára a következő kupameccsükön, márpedig így nem büntethetik meg őket.

„A mi álláspontunk szerint hatálytalan az eltiltás, amelyet Cserisev a Villarreal játékosaként kapott, a játékosnak senki sem tett említést a büntetésről – mondta Pérez. – A Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi szabályzatának 112. cikkelye, annak is a második paragrafusa kimondja, hogy a büntetés hatálytalan, ha nem értesítik erről a büntetendő felet. A Real Madrid nem tudott az eltiltásról, senki sem jelentette, sem a játékos, sem a Villarreal, sem a spanyol szövetség."

„Ha bármilyen büntetéssel sújtanak minket, fellebbezünk – folytatta Pérez. – Semmilyen listát nem kaptunk a szövetségtől az eltiltott játékosokról július 27-én. Az RFEF ezt tudja. Rafa Benítez tegnap külön kérte, hogy minden legyen leellenőrizve. A Real Madridnál senki sem volt hanyag. Erre jutottunk a jogi osztályunkkal való értekezés után. A Cádiz? Azt tette, amit diktáltak az érdekei. Benítez, mint minden madridista, szomorú, mivel ilyen helyzetbe még nem kerültünk korábban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik