Real Madrid: két vagy három meccs? CR kihagyhatja a derbit

Vágólapra másolva!
2015.01.25. 16:57
null
Vajon mennyire lesz kegyes a fegyelmi bizottság Cristiano Ronaldóhoz? (Fotó: Reuters)
Mint ismert, a Real Madrid háromszoros aranylabdás klasszisát, Cristiano Ronaldót súlyos sportszerűtlenség miatt kiállította a játékvezető a Córdoba ellen 2–1-re megnyert spanyol bajnoki mérkőzés hajrájában. A fegyelmi bizottság várhatóan a jövő hét elején dönt arról, hány meccsre tiltja el a portugált – ekkor derül ki, hogy pályára léphet-e az Atlético elleni városi rangadón.

Alejandro Hernández játékvezető jelentése szerint a Real Madrid hetese „a 83. percben azért jutott a kiállítás sorsára, mert megrúgta az ellenfél játékosát, amikor nem volt esélye megjátszani a labdát”.

CR MÁR BOCSÁNATOT KÉRT

„Cristiano már bocsánatot kért. Ez olyan dolog, ami bárkivel előfordulhat. Velem is megtörtént már, és számos másik játékossal is, akiket ismerek. Ismerem Cristiano Ronaldót a Manchester Unitednél töltött időnkből. Jó barát és jó ember. Ő a labdarúgás történetének legjobbja, és ami megesett, az bárki mással is megtörténhetett volna a mérkőzés ilyen feszült pillanatában" – idézi az As angol nyelvű oldala Bebét, a Córdoba játékosát, aki mondjuk 2010 augusztusában szerződött a „vörös ördögökhöz", míg Cristiano Ronaldo 2009 nyarán igazolt Manchesterből a Real Madridhoz.

„Mindenkitől elnézést kérek, főleg Edimartól a meggondolatlan tettemért" – írta a meccs után Cristiano Ronaldo a Twitter-oldalán.

A királyiak támadójára az első hírek szerint kétmeccses eltiltás vár, melynek értelmében a Real Sociedad és a Sevilla elleni hazai meccsről marad le, ha azonban három mérkőzésről tiltják el, az Atlético elleni idegenbeli derbit is ki kellene hagynia.

Előbbi forgatókönyv valószínűségének esélyét növeli, hogy a decemberben rendezett Valencia–Rayo Vallecano kupameccsen Rodrigót, a Turia-parti együttes csatárát hasonló okokból két találkozóról tiltották el.

A Real Madridhoz kapcsolódó hír, hogy a blancók legújabb szerzeménye, a Cruzeirótól érkező Lucas Silva megérkezett a spanyol fővárosba, ahol hétfőn az orvosi vizsgálatok után hivatalosan is bemutatják mint a tízszeres BEK/BL-győztes új játékosát.

A brazil védekező középpályás a Barajas repülőtéren tolongó újságíróknak elmondta, nagy álma válik valóra a madridi szerződéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik