Real: hivatalosan is „királyi” a norvég szupertehetség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 00:49
null
Martin Ödegaard, a Real Madrid első norvég légiósa (Fotó: Reuters)
A Real Madrid labdarúgócsapata hivatalos honlapján rövid közleményben jelentette be: megegyezett a norvég Strömsgodsettel, és szerződteti Martin Ödegaardot. A mindössze 16 éves, háromszoros norvég A-válogatott Ödegaard bemutatását csütörtökön tartják meg.

Az európai topklubok által körbeudvarolt Ödegaard a múlt héten döntött édesapjával egyetértésben arról, hogy hosszú távú szerződést fog aláírni a madridiakkal. Az átigazolás összege nem ismert, a norvégok szerint 2-3 millió euró (az AFP hírügynökség szerint 4 millió) körül mozoghat majd. A játékos többek között az Arsenalt, a Bayern Münchent és kedvenc klubját, a Liverpoolt kosarazta ki. Ödegaard az előzetes híresztelésekkel ellentétben a Real Madrid első csapatához csatlakozik, ez édesapja külön kérése volt. A norvég lapok szerint az édesapa, a fiával a világ sztárcsapatait végigjáró Hans-Erik Ödegaard szintén a Realnál vállal munkát utánpótlásedzőként. A család többi tagja Norvégiában marad.

Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő.

Augusztusban – egy felkészülési meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.

Martin Ödegaard lesz a Real Madrid történetének első norvég légiósa és ötödik skandináv játékosa a dán Thomas Gravesen, Michael Laudrup és Henning Jensen, valamint a svéd Agne Simonsson után. A fiatal játékos csütörtökön átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, majd közép-európai idő szerint 13.30-kor Emilio Butraguenóval közösen tartja meg első realos sajtótájékoztatóját. A norvég VG szerint Ödegaard hatéves szerződést ír alá a Real Madriddal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik