Real Madrid: „És ezzel vége is Ödegaard karrierjének”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 18:27
null
Ehhez persze Martin Ödegaardnak is lesz néhány szava <br />(Fotó: Action Images)
A fiatal Martin Ödegaard Real Madridba igazolása szerte a világon beszédtéma, és megoszlanak a vélemények arról, hogy jó döntést hozott-e a 16 éves norvég labdarúgó. Most egy belga „harmadik félidőből” idézünk, amelyben még Ödegaard norvégiai csapattársa, Kovács Péter is szóba került.

A címben idézett sarkos vélemény Jan Mulderé, az Anderlecht és az Ajax ötszörös holland válogatott, 1975-ben visszavonult támadójáé, akinek fia, Youri szintén válogatott labdarúgó volt.

„Sportszakmai szempontból nem volt bölcs döntés a Real Madridba igazolnia, a pénzügyi megfontolásokat azonban megértem – mondta a belga Canvas csatorna Extra Time című műsorában a holland (flamand) nyelvterületen szakértőként gyakorta foglalkoztatott Jan Mulder, aki fél, hogy Ödegaard sohasem jut játéklehetőséghez a Real első csapatában. – És ezzel vége is a karrierjének. Kivéve persze, ha olyan jó futballista, mint Lionel Messi.”

Ezen a ponton kért szót a kerekasztal-beszélgetésben szintén részt vevő 55-szörös belga válogatott támadó, Wesley Sonck.

„Ez a srác már tavaly bemutatkozott a norvég élvonalbeli Strömsgodsetben. Történetesen ott focizik Kovács Péter, akivel annak idején együtt játszottunk a Lierse-ben. Nos, ő már tavaly írt nekem egy üzenetet, hogy van itt egy fiatal srác, aki nagyon-nagyon jó, nekem is látnom kellene” – mondta Sonck, majd a monitorra mutatott: lám, ez lett belőle.

Mint beszámoltunk róla, Ödegaard a királyiak második csapatában, a Real Madrid Castillában futballozik az idény végéig, és a hírek szerint a fizetése – egyes sajtóértesülések heti százezer eurónál is többről szólnak – felzúdulást keltett leendő társai körében.

„Nem arról van szó, hogy bosszant, de azért nem bánnám, ha én is annyit kereshetnék – fogalmazott diplomatikusan Sergio Aguza, a Castilla csapatkapitánya. – A klub végzi a feladatát, megvalósítja a vezetők elképzeléseit, nekünk meg az a dolgunk, hogy a közös cél érdekében megtegyük a magunkét. Ödegaardra úgy tekintünk, mint egyre közülünk, mint mondjuk Markkanenre vagy Abnerre, és amennyire csak lehet, igyekszünk befogadni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik