HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.08 18:20 Frissítve: 2017.05.08 18:37

Real Madrid: csodacsatár után Atlético-védőt vesznek

Új védővel erősödik a Real Madrid: a spanyol labdarúgó-csapat a városi rivális egyik fiatal tehetségét vásárolja meg a nyáron, egybehangzó sajtóhírek szerint.

HIRDETÉS

 

Theo Hernández (jobbra) a Real Madridba szerződik? (Fotó: AFP)

 

Pár hete röppent fel először a pletyka, hogy a Real Madrid nagyon szeretné leigazolni az Atlético Madrid fiatal védőjét, Theo Hernándezt. A 19 éves francia hátvéd jelenleg az Alavésben játszik kölcsönben, kivásárlási ára 24 millió euró, szerződése 2021-ig szól az Atléticóval.

Az As értesülései szerint a végső vételár harmincmillió euróra rúg majd.

A középen és a bal oldalon is bevethető játékosért egyébként a Barcelona is érdeklődött a napokban, de a védő szíve a Realhoz húzott.

A Sanitas nevű klinikán időközben az orvosi vizsgálatokon is átesett Theo testvére, Lucas az Atlético Madrid játékosa (korábban szintén vitte volna a Barca), édesapjuk, Jean-Francois Hernandez egykoron a Toulose, a Sochaux, az Olympique Marseille, az Atlético és a Rayo Vallecano profija volt.

Egyik érdekessége az ügyletnek az, hogy a két madridi gigász vezetői pár éve „megnemtámadási szerződést” kötöttek, azaz szóban megegyeztek, hogy nem csábítják egymás sztárjait, nem keresztezik egymás útját a transzferpiacon – vagy ezt rúgta fel durván most a Real, vagy Diego Simeone mondott le a fiatal bekk szolgálatairól egy előre megszabott áron.

Nem forradalmi az ügylet: korábban olyan játékosok váltottak színeket, mint Saúl Níguez, José Manuel Jurado, Álvaro Domínguez, Santiago Solari, Juan Esnáider, Raúl, Losada, Bernd Schuster, Paco Llorente, Hugo Sánchez vagy Ramón Grosso.

A Reallal nemsokára ötéves szerződést aláíró Theo Hernández ára nem mondható magasnak, legalábbis ahhoz képest, hogy a Real Madrid a közel ötvenmillióért vesz a nyáron egy tinicsatárt Vinicius Junior személyében.

A Realhoz kapcsolódó átigazolási hír még, hogy a spanyol futball ügyeiben igencsak jártas Guillem Balague szerint a távozni akaró James Rodríguez szíve szerint a Manchester Unitedben folytatná a nyártól, a támadóért körülbelül hatvanmillió eurót kaphat a spanyol klub.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS