Real Madrid: Casillas rekordja, jövőre is maradna a klubnál

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 10:22
null
Casillas kapuja 592 perce érintetlen (Fotó: Reuters)
592 – ennyi perce nem kapott gólt tétmeccsen Iker Casillas, a Real Madrid bajnokságban másodhegedűsnek, ám a kupasorozatokban alapembernek számító spanyol válogatott kapusa. Az Espanyol elleni 1–0-s Király-kupa-győzelem során a világ- és Európa-bajnok kapus új egyéni csúcsot állított fel.



Nem mondhatni, hogy Casillas legszebb napjait éli a Real Madridban, tudván, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző a bajnokságban nem számol a 32 esztendős kapussal, akinek egyébként nemrég megszületett első gyermeke. A ligában való mellőzés ellenére Casillas remekel a neki kiszabott kupa- és Bajnokok Ligája-találkozókon.

A keddi, Espanyol elleni 1–0-s diadallal együtt már 592 perce nem kapott gólt a Real Madrid kapusaként tétmérkőzésen, amivel megdöntötte korábbi, 520 perces egyéni csúcsát. Legutóbbi tizenhat mérkőzésén mindössze négy gólt kapott, tizennégyen pedig nullázott. Ezeken a találkozókon 52 kapura menő lövésből 47-et védett, ami 92 százalékos teljesítményt jelent. Casillas egyébként a Real Madrid történetének első kapusa, aki egy idény első öt Király-kupa-meccsén egyetlen gólt sem kapott.

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, s azzal, hogy a sérülésem immár teljesen a múlté és ismét a régi formámban védek. A jövőmet illető kérdések már nagyon unalmasak. Boldog vagyok Madridban, egyértelmű, hogy a jövőben is itt képzelem el a karrieremet” – mondta Casillas az Espanyol elleni összecsapást követően spanyol újságíróknak.

Az Espanyol otthonában egyébként először tudott nyerni a Real Madrid Király-kupa-meccsen, ehhez pedig Karim Benzema gólja mellett Casillas védései is kelletek. Például ez itt:

CASILLAS NAGY VÉDÉSE


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik