Real Madrid: bevásárolták magukat a női futballba, megvan az első sztárigazolás

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 07:43
Bevásárolta magát a női labdarúgásba a Real Madrid, amely 400-500 ezer euró körüli összeg fejében megállapodott a spanyol első osztályba idén feljutó, szintén fővárosi székhelyű CD Tacónnal arról, hogy a klub a 2020–2021-es idénytől a Real Madrid nevén szerepel a különböző versenysorozatokban.

Fejtsük ki kicsit bővebben és érhetőbben a fentebb leírtakat: a 2014-ben alapított CD Tacón a másodosztályban eltöltött három év után a legutóbbi idény végén kiharcolta a feljutást a spanyol élvonalba. Ekkor a vezetőség és a játékosok még nem is sejtették, hogy a nyártól minden szempontból új korszak kezdődik a klub életében, ugyanis a női labdarúgástól eddig távolmaradó Real Madrid félmillió euró körüli összegért tulajdonképpen felvásárolta az együttest.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a CD Tacón a következő évadban már a királyi klub valdebebasi edzőközpontjában játssza a hazai meccseit, a 2020–2021-es szezontól pedig Real Madrid néven folytatja szereplését – írja az As sportnapilap.

A Tacón minden bizonnyal már az előttünk álló idényben is jelentős anyagi támogatást kap a Real Madridtól, különben aligha engedhette volna meg magának a svéd válogatott olimpiai ezüst- és világbajnoki bronzérmes kiválósága, Kosovare Asllani szerződtetését, aki csütörtökön a közösségi felületein jelentette be, hogy a spanyol élvonal újoncához igazol.

A 30. életévét július végén betöltő Asllanit hazájában a „női Ibrahimovicként” emlegetik, a nemzeti csapatban a 130. fellépéséhez közelít, és játszott korábban a Paris Saint-Germainben, valamint a Manchester Cityben is. Madridba hazájából, a Linköpings FC-től érkezik.

„Álomszerű lesz a következő idénytől a világ leggyönyörűbb mezét viselni” – írta Asllani a közösségi médiában.

A spanyol női bajnokság új idénye szeptember elején kezdődik.

CD TACON on Twitter

¡@KosovareAsllani es nueva jugadora del @CD_TACON! #BienvenidaAsllani | #GoTACON https://t.co/RqBIhMoYWX



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik