Real: Madrid az otthonom; remélem, trófeákat nyerünk – Benítez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 14:02
null
Benítez visszatért Madridba (Fotó: Action Images)
Hivatalosan is bemutatták Rafa Benítezt a Real Madrid új vezetőedzőjeként. A spanyol szakember trófeákat szeretne nyerni a blancókkal.

A bemutató egy videóval indult, amelyben Benítez egyik trófeát emeli a magasba a másik után, majd Florentino Pérez lépett a mikrofonhoz:

„A Real Madridnál mindig a csúcsra törünk. Ma egy új korszak kezdődött a klubnál, tudjuk, hogy erősebbek leszünk az új edzővel" – mondta az elnök, akinek Benítez már a tizedik vezetőedzője 2000 óta.

„Rafa játékosként és edzőként is nálunk kezdte karrierjét, igazi madridista, most neki kell beteljesítenie a szurkolók vágyait" – tette hozzá az elnök, majd átadta a szót Beníteznek.

Az 55 éves szakember edzői pályafutását a Real Madrid B-nél kezdte, majd volt a Valencia, a Liverpool, az Inter, a Chelsea ás a Napoli vezetőedzője/menedzsere.

„Ez a legnehezebb, beszélni kell, de igazán nem tudom, mit mondjak. Madrid az otthonom. Sokat jelent érzelmileg a visszatérés. Remélem, jól fog menni a csapatnak, minőségi focit fogunk játszani és trófeákat nyerünk" – mondta szűkszavúan a három évre aláíró Benítez, aki ezután az elnökkel közösen egy Real-mezzel pózolt.

A sajtótájékoztatón az új vezetőedző hozzátette, azt szeretné, ha őt is olyan szeretettel búcsúztatnák majd a játékosai, mint tették azt Carlo Ancelottival. Az nem is volt kérdés, hogy hozza magával a saját szakmai stábját.

„Ha azt mondom, már több éve nem láttam a Real Madridot, elhinnék nekem? Természetesen figyelemmel követtem az összes nagy csapatnál zajló munkát. Ez lesz a legjobb keret, amivel valaha együtt dolgoztam. Támadó felfogású csapatot szeretnék építeni, az edzéseken nyolcvan százalékban labdás gyakorlatokat fogunk végezni" – avatott már be pár részletbe Benítez, aki rengeteg kérdést kapott az igazolásokkal kapcsolatban.

„Nem mennék bele konkrét nevekbe. Először ki kell elemeznünk a jelenlegi keretet. Úgy kell állnunk szezon végén, hogy esélyünk legyen trófeákat nyerni – a Bajnokok Ligáját, a spanyol bajnokságot vagy a Király-kupát, mint ahogy a Madridnak minden meccsen nyernie kell.”

Benítez bemutatása

Benítez első edzői igazolványa (Fotó: AS)
Benítez első edzői igazolványa (Fotó: AS)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik