Real M.: Az ötödik BL-győzelem őrület lenne – Sergio Ramos

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 20:13
null
Sergio Ramos 167 szereplésével már spanyol rekorder (Fotó: AFP)
Mint ismert, Sergio Ramos a Feröer elleni Eb-selejtezőn 167. alkalommal lépett pályára a spanyol válogatottban, ezzel beérte Iker Casillast a spanyol szereplési örökrangsor élén, de továbbra sem lassít, célja a 200-as határ. A Real Madrid csapatkapitánya a róla szóló dokumentumfilm-sorozat bemutatóján beszélt a jövőjéről, a céljairól és a reményeiről is.



A jelenlegi selejtezősorozatból még négy meccs van hátra (171), az Eb előtt pedig négy felkészülési meccsen lép pályára a spanyol csapat (175). Egy újabb döntős szereplés esetén még hét meccs jöhet össze a kontinensbajnokság során (182). Ezt követi a vb-selejtezők sora, itt tízszer öltheti magára a címeres mezt (192), ehhez jöhetne még a Nemzetek Ligája-meccsek (itt a Marca nyolccal számol, de valójában hat összecsapás jöhet össze még – 198). A programban van még helye két felkészülési meccsnek, így akár már a 2022-es világbajnokság előtt összejöhet ez a szám, de esélyesebb, hogy erre inkább csak a katari viadalon kerülhet sor – feltéve, hogy 36 évesen még számol vele a kapitány.

A spanyol válogatott és a Real Madrid csapatkapitányának életéről szóló új dokumentumfilmjének bemutatóján a rutinos védő azzal viccelődött, hogy hosszabb ideig szól a szerződése az Amazonnal, mint a csapatánál. Jelenlegi egyezsége 2021 nyarán jár le a királyi gárdánál, és elmondása szerint még nem tudja, mit hoz számára a jövő.

„Meglátjuk, mi lesz. Van még két év a szerződésemből. Boldog vagyok a Real Madridnál és az a célom, hogy minél többet nyerjek ebben az időszakban. Aztán, hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk” – idézi a Marca Sergio Ramost.

Sergio Ramos a bemutatón (Fotó: AFP)
Sergio Ramos a bemutatón (Fotó: AFP)



A dokumentumfilmmel kapcsolatban elmondta, reméli, hogy a „El corazón de Sergio Ramos” (Sergio Ramos szíve) című televíziós sorozat inspirálni fogja az embereket.

„Camas környékén nőttem fel és keményen dolgoztam, hogy elérjem az álmaimat. Ha ez a sorozat segít valakinek, az nagyszerű lenne. Ez nem csak a futballról szól, hanem családról, zenéről, lovakról és egyéb nagy szenvedélyeimről is. Remélem, hogy az emberek élvezik majd és meglátják majd Sergio másik oldalát is” – mondta a Real Madrid védője.

A királyi gárda előző idénye nem alakult fényesen, a sorozatban három BL-t nyerő együttes a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután az amszterdami 2–1-es siker után otthon 4–1-re kikapott az Ajaxtól. Érdekesség, hogy az első felvonáson Ramos látszólag szándékosan kisárgázta magát a visszavágóról, hogy a következő szakaszban biztosan ne legyen eltiltott. A visszavágón ráadásul forgattak a sorozathoz, ami negatív visszhangot váltott ki a nagy vereség után.

„Amikor egy ilyen dokumentumfilm-sorozatot aláírsz, akkor vannak bizonyos kötelezettségeid – mondta ezzel kapcsolatban Ramos. – Ez volt az egyik legrosszabb pillanat, rendkívül fájdalmas nap. Senki nem számított arra, hogy kiesünk. Leállítottuk a forgatást, mert nagyon rossz volt az időzítés. Nem minden tökéletes.”

Sergio Ramos számára az Ajax elleni búcsú volt a legfájdalmasabb pillanat (Fotó: AFP)
Sergio Ramos számára az Ajax elleni búcsú volt a legfájdalmasabb pillanat (Fotó: AFP)



Az előző idény sokkoló búcsúja után Ramos újabb sikereket szeretne elérni, az ötödik BL-győzelem például „őrületes” lenne.

„Őrület lenne megnyerni az ötödik Bajnokok Ligája-trófeát. Ezekért a sikerekért hozok áldozatokat. Egy újabb Európa-bajnoki vagy világbajnoki arany különleges lenne. Még az Aranylabda is, és ezért küzdök én minden egyes nap. Úgy érzem, hogy képes vagyok még számos éven át játszani” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik