Real Madrid: az egyedülálló CR kedden utolérheti Puskást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 19:10
A Schalke elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján Cristiano Ronaldo utolérheti a Real Madrid mindenkori házi góllövőlistáján Puskás Ferencet, aki pályafutása során 242 gólt szerzett a „királyi” klub színeiben. A kétszeres aranylabdás klasszisnak két találatra van szüksége ahhoz, hogy holtversenyben a spanyol egyesület történetének negyedik legeredményesebb játékosa legyen.

A portugál támadó kevesebb mint öt idény alatt 235 meccsen lépett pályára, és 240 gólt szerzett – ezzel egyébként a Real Madrid történetének egyetlen játékosa, aki több gólnál jár, mint ahány meccsen szerepelt –, míg a Realnál nyolc szezont lehúzó Puskásnak 261 mérkőzésre volt szüksége a 242 találathoz.

Ha C. Ronaldo megelőzi az Aranycsapat legendás játékosát, akkor feljön az örökranglista negyedik helyére, és üldözőbe veheti Santillanát (290), Alfredo di Stéfanót (307) és Raúlt (323).

A 29 esztendős klasszis a Bajnokok Ligája 2013–2014-es kiírásában tizenegy gólnál jár, a Schalke ellen pedig újabb lépést tehet afelé, hogy megdöntse José Altafini, Ruud van Nistelrooy és Lionel Messi rekordját, akik egy idényben 14 találatig jutottak.

A csúcsbeállításhoz egyébként minden adott, hiszen Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, CR pályára lép a németek ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik