HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.06.14 21:23 Frissítve: 2018.06.14 21:54

Real Madrid: „A legboldogabb nap” – bemutatták Lopeteguit

Csütörtökön a spanyol fővárosban hivatalosan bemutatták Julen Lopeteguit, mint a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét.

HIRDETÉS
Julen Lopetegui (balra) és Florentino Pérez klubelnök – inkább elgondolkodónak, mint boldognak tűnnek (Fotó: AFP)

 

„A Real Madrid család részének érzem magam” – fogalmazott az 51 esztendős tréner, aki kifejtette: édesanyja halála után a legszomorúbb a szerdai nap volt az életében, amikor – két nappal a nemzeti csapat első világbajnoki meccse előtt – menesztették a spanyol válogatott éléről, épp madridi munkavállalásának keddi napvilágra kerülése miatt. Erről beszélve Lopetegui el is sírta magát a riporterek előtt.

A spanyol szakember leszögezte, ezzel szemben a csütörtöki a „legboldogabb nap” pályafutása során, egy új, professzionális időszak kezdete.

Lopetegui megköszönte a bizalmat az elnök Florentino Péreznek, akivel, mint mondta, „kart karba öltve” dolgoznak majd együtt a klub sikereiért.

„Ez nagy felelősség, amit én büszkén és erősen vállalok. Érzem magamban a képességeket ehhez a kalandhoz” – fogalmazott a szakember, aki 2021-ig írt alá az elmúlt öt évben négy Bajnokok Ligája-címet szerző Realhoz, amelynél Zinédine Zidane helyét veszi át a kispadon.

Hozzátette, nagyszerű örökséget kell továbbvinnie, s minden sorozatban a győzelemért száll harcba az együttessel.

Leszögezte, bízik abban, hogy a következő idényben is a királyi gárda keretének tagja lesz az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

„Cristiano az a játékos, akit mindig magam mellett akarok tudni. Nincsenek kétségeim, a világ legjobb labdarúgója a Real Madridban szerepel” – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a válogatottól való kirúgása is:

„Reménykedtem abban, hogy Luis Rubiales (szövetségi elnök) másként reagál majd. A lojalitás része, hogy az ember mindig igazat mond, és ő volt az első, akit tájékoztattam, amikor eljött az ideje. Szerettem volna még aznap sajtótájékoztatót tartani, ám erre nem kerülhetett sor az ő távollétében. Nem tudom, mi történt azokban az órákban, de végül azért döntöttem az egyezség megszületésének nyilvánosságra hozataláról, mert még a világbajnokság előtt tisztába kellett tenni a dolgokat. A játékosok akkor már mindenről tudtak, azonban ettől az edzésmunkájuk ugyanolyan nagyszerű volt, mint korábban” – fogalmazott Lopetegui, és hiába kapott újabb kérdéseket, a maga részéről lezártnak tekintette a témát.

S hogy mivel tölti majd az időt a péntek esti Spanyolország–Portugália csoportrangadó alatt?

„Természetesen nézni fogom a mérkőzést, és ugyanúgy drukkolok majd a csapatnak, mint minden spanyol. Biztos vagyok benne, hogy a történtek ellenére nagyszerű világbajnokságunk lesz, és visszahozzuk a trófeát Spanyolországba – mondta. – Ehhez persze csipetnyi szerencse is kell, de bízom benne, hogy az meglesz. Felelősnek érzem magam a vébéért, büszke vagyok a válogatottra, messzemenőkig tisztelem a játékosokat, szerintem minden munkát elvégeztünk, ami a jó szerepléshez kell. A világ legnagyszerűbb élménye lett volna világbajnoki címet szerezni a válogatottal, míg ugyanez az érzés a Real Madridnál a BL-sikerrel köszönthet ránk.”

Lopetegui – akinek 2016. júliusi kinevezése óta húsz meccsen veretlen maradt a spanyol válogatott – legutóbb 2014 és 2016 között dolgozott klubcsapatnál, akkor a Portót irányította.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS