HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.06.14 21:23 Frissítve: 2018.06.14 21:54

Real Madrid: „A legboldogabb nap” – bemutatták Lopeteguit

Csütörtökön a spanyol fővárosban hivatalosan bemutatták Julen Lopeteguit, mint a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét.

HIRDETÉS
Julen Lopetegui (balra) és Florentino Pérez klubelnök – inkább elgondolkodónak, mint boldognak tűnnek (Fotó: AFP)

 

„A Real Madrid család részének érzem magam” – fogalmazott az 51 esztendős tréner, aki kifejtette: édesanyja halála után a legszomorúbb a szerdai nap volt az életében, amikor – két nappal a nemzeti csapat első világbajnoki meccse előtt – menesztették a spanyol válogatott éléről, épp madridi munkavállalásának keddi napvilágra kerülése miatt. Erről beszélve Lopetegui el is sírta magát a riporterek előtt.

A spanyol szakember leszögezte, ezzel szemben a csütörtöki a „legboldogabb nap” pályafutása során, egy új, professzionális időszak kezdete.

Lopetegui megköszönte a bizalmat az elnök Florentino Péreznek, akivel, mint mondta, „kart karba öltve” dolgoznak majd együtt a klub sikereiért.

„Ez nagy felelősség, amit én büszkén és erősen vállalok. Érzem magamban a képességeket ehhez a kalandhoz” – fogalmazott a szakember, aki 2021-ig írt alá az elmúlt öt évben négy Bajnokok Ligája-címet szerző Realhoz, amelynél Zinédine Zidane helyét veszi át a kispadon.

Hozzátette, nagyszerű örökséget kell továbbvinnie, s minden sorozatban a győzelemért száll harcba az együttessel.

Leszögezte, bízik abban, hogy a következő idényben is a királyi gárda keretének tagja lesz az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

„Cristiano az a játékos, akit mindig magam mellett akarok tudni. Nincsenek kétségeim, a világ legjobb labdarúgója a Real Madridban szerepel” – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a válogatottól való kirúgása is:

„Reménykedtem abban, hogy Luis Rubiales (szövetségi elnök) másként reagál majd. A lojalitás része, hogy az ember mindig igazat mond, és ő volt az első, akit tájékoztattam, amikor eljött az ideje. Szerettem volna még aznap sajtótájékoztatót tartani, ám erre nem kerülhetett sor az ő távollétében. Nem tudom, mi történt azokban az órákban, de végül azért döntöttem az egyezség megszületésének nyilvánosságra hozataláról, mert még a világbajnokság előtt tisztába kellett tenni a dolgokat. A játékosok akkor már mindenről tudtak, azonban ettől az edzésmunkájuk ugyanolyan nagyszerű volt, mint korábban” – fogalmazott Lopetegui, és hiába kapott újabb kérdéseket, a maga részéről lezártnak tekintette a témát.

S hogy mivel tölti majd az időt a péntek esti Spanyolország–Portugália csoportrangadó alatt?

„Természetesen nézni fogom a mérkőzést, és ugyanúgy drukkolok majd a csapatnak, mint minden spanyol. Biztos vagyok benne, hogy a történtek ellenére nagyszerű világbajnokságunk lesz, és visszahozzuk a trófeát Spanyolországba – mondta. – Ehhez persze csipetnyi szerencse is kell, de bízom benne, hogy az meglesz. Felelősnek érzem magam a vébéért, büszke vagyok a válogatottra, messzemenőkig tisztelem a játékosokat, szerintem minden munkát elvégeztünk, ami a jó szerepléshez kell. A világ legnagyszerűbb élménye lett volna világbajnoki címet szerezni a válogatottal, míg ugyanez az érzés a Real Madridnál a BL-sikerrel köszönthet ránk.”

Lopetegui – akinek 2016. júliusi kinevezése óta húsz meccsen veretlen maradt a spanyol válogatott – legutóbb 2014 és 2016 között dolgozott klubcsapatnál, akkor a Portót irányította.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.08 22:29:33

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Mindez David Beckhammel kezdődött, ő volt a sztársportolók első, tökéletesen megmintázott példánya, aki nemcsak a sport-, hanem a bulvárlapokban is állandóan helyet kapott.

2018.05.31 23:51:59

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sir Alex Ferguson, José Mourinho és Josep Guardiola edzőként kétszer nyert BL-t. Ő 2016 januárja óta háromszor…

2018.05.30 23:46:49

Spanyol labdarúgás IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Természetesen nincs naprakész információm arról, hogy manapság milyen a viszony Egyiptom és Spanyolország között, de talán nem is kell attól tartani, hogy valódi háborúba keveredne egymással a Földközi-tenger ellentétes partján elterülő két ország.

2018.05.30 21:50:09

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A korábbi csapattárs, Marc Bartra az elsők között gratulált az ifjú házasoknak.

2018.05.22 22:49:49

Spanyol labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

LA LIGA-VISSZAPILLANTÓ. Iniesta és Torres elbúcsúzott, Messi aranycipős, na de melyik a fontosabb: a BL vagy a bajnoki cím?

HIRDETÉS
HIRDETÉS