Real Madrid: a drukkerek Agüero és Modric helyett Martínezt akarják

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 10:14
Címkék
A spanyol Marca sportnapilap internetes kiadása szavazásán arra kereste a választ olvasói körében, hogy a nyár során eddig felvetődő lehetséges erősítések közül kit szerződtetnének a legszívesebben a Real Madrid labdarúgócsapatába, kire van szüksége leginkább José Mourinhónak? Nos, a szavazás kedd délelőtti állása (64 332 szavazat) meglepő állást mutat: Javi Martínez előnye (47.8 százalék)  ugyanis több mint magabiztos.

Az Athletic Bilbaótól elvágyódó, ezt a döntését már a klubvezetőkkel is közlő Martínez középső védőként és középpályásként egyaránt hasznos, ám a 23 évesen már világ- és Európa-bajnok játékos a Barcelonánál is célkeresztben van. A bilbaóiak egyelőre mereven ragaszkodnak 40 millió eurós kivásárlási árához, amelyet (még) soknak tartanak a katalánok.

Sergio Agüero (13.7) és Luka Modric (13.3) messze lemaradva követi Martínezt. A Manchester City argentin támadójának átigazolása egy éve volt napirenden a spanyoloknál, ám ő végül a Premier League-be ment, s éppen onnan érkezhet a Tottenham horvát karmestere, akivel sajtóinformációk szerint már meg is egyeztek a madridiak. Modric már most a nyári átigazolási piac slágertémája.

A dobogósok után az „esetleg elférnének még” kategóriában olyan klasszisokat találunk, mint Neymar (8), Lukasz Piszczek (5.7), Braniszlav Ivanovics (3), Maicon (3), Lucas Moura (2.9) és Robin van Persie (2.7).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik