Real: „Figo nem akart Madridba menni, de nem volt választása”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 14:01
null
Figónak óriási összegbe került volna kihátrálnia a szerződésből (Fotó: AFP)
Paulo Futre, az Atlético Madrid korábbi szélsője és Luís Figo jó barátja érdekes részletet árult el pénteken az aranylabdás portugál sztár Barcelonából Real Madridhoz szerződéséről. Állítása szerint Figo ki akart hátrálni az átigazolásból, de ez óriási pénzbe került volna.

 

Mint ismert, Luís Figo volt Florentino Pérez „aduja” az elnökválasztási kampánya során, azt ígérte, hogy elhozza az ősi rivális katalánok nagy sztárját a királyi gárdához, ha ő lesz a klub első számú embere.

„Három nappal a választások előtt Figo látta, mibe keveredett bele, a lánya halálos fenyegetéseket kapott, és mindaz, ami akkor történt arra késztette, hogy visszakozni kezdett, és azt mondta képviselőjének, José Veigának, hogy nem megy a Real Madridhoz” – elevenítette fel az eseményeket Paulo Futre.

A záradékban az szerepelt, hogy 35 millió eurót kell fizetnie a Real Madridnak, ha nem igazol oda, hogy kompenzálja a klub részvényeseit” – idézi Futrét a Marca.

A lap kiemeli, hogy mennyire esélytelennek látszott Florentino Pérez az elnökválasztás során, és hogy sikerének fő eleme Figo szerződtetése volt.

„Sem Veiga, sem én nem gondoltuk, hogy Florentino megnyerheti a választást. Amikor megnyerte, Veiga sírt én pedig aggódtam. A helyzet az volt, hogy Figo vagy aláír a Real Madridhoz vagy fizet a klubnak 35 millió eurót.”

A portugál klasszis Szardínián nyaralt éppen a családjával, azt túlzás állítani, hogy gondtalan nyugalomban, hiszen „már behúzott egyet egy fotósnak, aki képet csinált a gyerekéről”.

„Nem volt kiút, kötötte a záradék. A helyébe kell képzelni magunkat. A világ egyik legjobb játékosa volt, de az egyik legrosszabbul fizetett. Kapott egy ajánlatot, amely hatszor annyi pénzt ígért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik