Real: félelmetes - CR7 92 topligás klubnál is gólerősebb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.26. 13:38
null
Ronaldo az Elche ellen mesternégyest ünnepelhetett (Fotó: Action Images)
Döbbenetes statisztika látott napvilágot Cristiano Ronaldóról, a Real Madrid bombaerős szezonkezdetet produkáló szupersztárjáról.

 

A portugál aranylabdás a 2014–2015-ös bajnoki szezon eddig lejátszott mérkőzései alapján az öt topliga (Premier League, Bundesliga, Primera División, Serie A, Ligue 1) 98 csapatából 92-nél gólerősebb. A maradék hatból ráadásul a Real Madrid az egyik.

CR7 az öt spanyol bajnoki fordulóból négy találkozón lépett pályára, ezeken összesen kilenc gólt szerzett, a legutóbbi kettőn hetet. Ez 2.25-ös mérkőzésenkénti gólátlagot jelent. Ennél erősebb gólmutatót – a királyiak mellett, persze – csak a Chelsea, az Inter, az AC Milan, a Valencia és a Marseille tudott eddig felmutatni, a Bundesligában egyelőre egyetlen csapat sem veszi fel a versenyt Ronaldo mérkőzésenkénti góltermékenységével.

Nem meglepetés, a Real Madrid ásza kilenc bajnoki találatával vezeti a spanyol és a topligás góllövőlistát is, utána a nyolcgólos André-Pierre Ginac (Marseille, hét mérkőzés) következik, majd a chelsea-s Diego Costa öt bajnokin hét találattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik