Real: De Gea? Navas olyat tett, amire Casillas sosem volt képes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 09:02
Ahogy múlt el a tél és közelít a nyár, úgy erősödtek fel a Real Madridot és a Manchester United kapusát, David De Geát érintő pletykák. De sok spanyol szurkoló teheti fel a kérdést: miért?

A kérdés jogos, a 2015–2016-os szezonban Keylor Navas teljesítménye kifogástalan a Real Madrid kapujában. A Costa Rica-i 2014 nyarán érkezett a spanyol fővárosba, de csak akkor tudott igazán kibontakozni, amikor Iker Casillas elhagyta a klubot és ő lett az első számú kapus. Azóta a szurkolók egyik abszolút kedvence lett. Keylor Navas teljesítménye kifogástalan a Real Madrid kapujában. A Costa Rica-i 2014 nyarán érkezett a spanyol fővárosba, de csak akkor tudott igazán kibontakozni, amikor Iker Casillas elhagyta a klubot és ő lett az első számú kapus. Azóta a szurkolók egyik abszolút kedvence lett.

Az okokat nem kell sokáig keresni, Navas a kapuban olyan minőséget hoz hétről hétre, amely egy Real Madrid szintű klubban is éveken át főszerepet jelenthet.

A legbeszédesebb statisztika: Keylor Navas a jelenlegi szezonban az utóbbi húsz év legalacsonyabb mérkőzés/kapott gól átlagot produkálja, 0.72 találattal meccsenként. Iker Casillas egyetlen szezonban sem tudott 0.8 alá kerülni (igaz, a jelenlegi idényből még négy forduló hátra van), és azt sem mondhatnánk, hogy a jelenlegi szezonban forradalmian átalakult volna a királyi alakulat védelme.

Kapott gólok átlaga mérkőzésenként az utóbbi húsz szezonban – nagyobb méretért katt! (Forrás: Reddit)
Kapott gólok átlaga mérkőzésenként az utóbbi húsz szezonban – nagyobb méretért katt! (Forrás: Reddit)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik