Real: Benzema köpött a himnusz után, kitennék a válogatottból

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 09:20
Nehéz heteket él át Karim Benzema, a Real Madrid csatára. A szexvideós, zsarolós balhéba keveredő francia támadó részese volt az elsöprő, 4–0-s barcelonai sikert hozó el Clásicónak, egy francia parlamenti képviselő pedig a francia válogatottból is kitenné a szűrét a spanyol csúcsderbin történtek miatt.

Persze nem azért, mert annyira rosszul játszott. Persze nem azért, mert annyira rosszul játszott.

A Real Madrid–Barcelona mérkőzés előtt gyászszünetet tartottak a Santiago Bernabéu Stadionban, a franciaországi terrortámadások áldozataira emlékezve. Elhangzott a francia himnusz, a La Marseillaise is, amelynek végén Benzema jól láthatóan köpött egyet.



Ezen háborodott fel a franciaországi Republikánus Párt egyik képviselője, Nadine Morano. A politikus szerint Benzema köpése a francia himnusznak szólt, habár ezt nehéz lenne bizonyítani, hiszen a futballisták elég gyakran köpködnek a gyepen – ez a nem túl gusztusos cselekvés köztudottan csökkenti a stresszt.

„Karim Benzema semmibe vette az áldozatok emlékét, a francia nemzetet. Példaképként és állampolgárként sem teheti ezt meg, az a minimum, hogy nyilvánosan bocsánatot kér. Ettől függetlenül a javaslatunk az, hogy tiltsák el a francia válogatottól” – olvasható Nadine Morano Facebook-bejegyzésében.

A Real Madrid futballistája és a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) sem reagált még az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik