Real: átverés? Kovacic katalánul beszélt madridi bemutatásán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.21. 12:06
Mateo Kovacic, a Real Madrid új igazolása szerdai bemutatásán katalán nyelven köszöntötte a madridi publikumot, miután Florentino Pérez elnök átadta neki a szót – hívta fel a figyelmet a sport.es.

A Real Madrid elnöke előbb köszöntötte az új szerzeményt a királyi klubnál, majd a játékos követte őt a pódiumon. Kovacic a mikrofon el állt, és azt mondta: „Bon dia a tots.” (Jó napot mindenkinek!). A probléma csupán annyi, hogy ez katalánul van. (Spanyolul: Buenos días a todos.)

Kovacic fellépése 3:40-től látható

A katalán beköszönés után Kovacic angolul folytatta beszédét, amelyet az ilyenkor szokásos „Hala Madrid” szurkolói kiáltással zárt.

Mindenki találgat, hogy mi lehetett az oka a – minden bizonnyal vétlen – katalán beköszönésnek. Előfordulhat, hogy direkt verte át Kovacicot az, aki megtanította neki a katalán nyelvű üdvözlést. Talán a Barcelonában futballozó honfitársai (Ivan Rakitic, Alen Halilovic) viccelték meg?

A horvát válogatott középpályás a héten írt alá hatéves szerződést a Real Madriddal, 35 millió euróért érkezett az Internazionale együttesétől, amelyben 2013 óta futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik