Real: a kapitányok két társuknak adtak ultimátumot – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 10:46
null
Isco (balra) és James Rodríguez (középen, háttal) közös akciója – azért az összhangon még lehetne csiszolni (Fotó: Reuters)
A barcelonai kiadású Sport napilap úgy tudja, hogy a Real Madrid csapatkapitányai – köztük Sergio Ramos és Marcelo – ultimátumot adtak két társuknak, Iscónak és James Rodrígueznek, mivel elégedetlenek a teljesítményükkel és a hozzáállásukkal is.

 

A kivételes képességekkel megáldott két játékos már elveszítette a szurkolók szimpátiáját – a Sevilla ellen mindkettőjüket kifütyülték a madridi drukkerek –, de kaptak kritikát Florentino Pérez klubelnöktől és Zinédine Zidane vezetőedzőtől is. A szezon hátralévő két hónapjában azonban még van lehetőségük arra, hogy pozitív irányba változtassanak a megítélésükön. Máskülönben mehetnek, amerre tudnak.

Isco esetében mutatkozik is hajlandóság a váltásra. Annál is inkább, mert a klub nem akart vele szerződést hosszabbítani és módosítani, ami a kedvét szegte. A 2013-ban igazolt futballista jelenlegi megállapodása 2018 nyarán jár le, évente hárommillió eurót keres. Állítólag Pep Guardiola és a Manchester City jelenthet számára menekülési útvonalat, az viszont nem szimpatikus a 23 esztendős támadó középpályásnak, hogy a Real alkudozni kezdjen. Isco az idényben eddig 33 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, négy gólt szerzett és tizenkét gólpasszt adott. A transfermarkt.de 45 millió euróra teszi az értékét.

James Rodríguez nagyon messze van attól a formától, amit a 2014-es vb-n, illetve az előző szezonban mutatott. Társai úgy érzik, hogy a 24 éves középpályás az ősszel erősen takarékra helyezte magát – a nyitányon eleve kiesett két hónapra sérülés miatt –, és most képtelen utolérni önmagát. Persze, ennek érdekében nagyobb erőfeszítést várnának tőle. James madridi szerződése 2020-ig érvényes, értékét a transfermarkt.de 80 millió euróban adja meg. Az idényben 23 tétmeccsen hatszor volt eredményes és van nyolc asszisztja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik