Raúl és Kaká is gólt lőtt, nyert a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 22:06
null
A 14. percben pályára lépő Raúl (balra) szerzett vezetést a vendégeknek, majd cserét kért (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 34. fordulójában a Real Madrid Raúl és Kaká második félidőben szerzett egy-egy találatával győzött Zaragozában. Miután a fordulóban a listavezető Barcelona is három ponthoz jutott – a címvédő a sereghajtó Xerez ellen nyert a Camp Nouban –, a két nagycsapat között változatlanul egy pont a különbség.

Raúl nélkül kezdett a Real Madrid, de a kapitány 14 perc múlva már a pályán volt – Rafael Van der Vaart helyére szállt be –, és összeállt a félelmetesnek tetsző „királyi" csatársor, Gonzalo Higuaínnal és Cristiano Ronaldóval.

A házigazdák azonban igencsak megszervezték a játékukat, és nem nagyon engedték kapujuk közelébe a vendégeket. Még akkor is, ha ennek áraként gyakorlatilag lemondtak a támadójátékról.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Azonban így sem sokáig, csupán a harmadik percig kellett várni az első Real Madrid-lehetőségre, de Cristiano Ronaldo ziccerénél Roberto kapus bravúrral hárított, kellő önbizalmat szerezve ezzel magának a folytatásra.

A következő nagy helyzetig a 27. percig kellett várni, akkor Raúl előtt adódott lehetőség, de Roberto ujjbeggyel védte a jobb alsó felé tartó labdát, majd Cristiano Ronaldo hiába lőtt vissza veszélyes területre a kapu elé, a hazai védelem tisztázott.

Mezőnyfölényben játszott a Real Madrid, s még ha gépezete a szokottnál sablonosabb, csikorgóbb is volt, érett a fővárosiak gólja, amelyre a fordulást követően nem is kellett sokat várni.

Az 50. percben egy távoli lövéssel, majd a közeli ismétléssel tesztelték Robertót, aki mindkétszer a helyén volt, de a harmadikra Raúl vércseként csapott le, és közelről nem hibázott. 0–1

A találat érdekessége, hogy Raúl már az akció előtt cserét kért, de fennmaradt a pályán, viszont a gól után Karim Benzema váltotta.

Két perccel később még nehezebb helyzetbe került a hazai együttes: Matteo Contini saját térfelén fedezte volna a labdát a nagy lendülettel szerelni érkező Higuaínnal szemben, de látványosan kitette közben a könyökét. El nem találta ugyan a madridi gólvágó arcát, de a szándék egyértelmű volt, az argentinnak fölösleges volt eljátszania a „nagy halált". A vendégek azonnal reklamáltak – volt egy kis lökdösődés is –, a játékvezető pedig nem késlekedett, büntette a szándékot.

Aligha számított arra valaki, hogy az addig visszafogott Zaragoza majd épp tíz emberrel egyenlít, mégis bekövetkezett ez a kisebbfajta csoda. A 61. percben Adrián Colunga kapott jó kiugratást, ziccerben kilépve elhúzta a labdát a kifutó Iker Casillas mellett, Sergio Ramos és Ezequiel Garay nem ért vissza, így a hazai csatár éles szögből az üres kapuba passzolt. 1–1

A folytatásban egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt a Real Madrid. Előbb Guti szabadrúgását követően Sergio Ramos fejelt a kapufára, majd előbbi lövését védte ismételten bravúrral Roberto.

A kapus akár a mezőny embere is lehetett volna, de a hajrára 45 napos kényszerpihenőt követően beszálló aranylabdás Kakával szemben már ő is tehetetlennek bizonyult. A 82. percben Cristiano Ronaldo remek labdát adott a keresztbe bemozgó Kakának, a brazil tolt és igazított egyet, majd fel sem nézett, csak úgy érzésből lőtte ki Jirí Jarosík őrizetében a hosszú sarkot. 1–2

No igen, a brazil aranylabdásnak 45 napos kihagyást követően sem okozhat ez gondot…

A hátralévő percekben nem változott az eredmény, a Real Madrid idegenben nyert és jutott újabb három ponthoz, így változatlanul ott liheg a listavezető Barcelona nyakában.

A KÉT ÉLCSAPAT TOVÁBBI MENETRENDJE
  35. 36. 37. 38.
Barcelona Villarreal (i) Tenerife (o) Sevilla (i) Valladolid (o)
Real Madrid Osasuna (o) Mallorca (i) Bilbao (o) Málaga (i)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/34,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik