Puyolék örömmel üdvözlik új társukat, Fabregast

Vágólapra másolva!
2011.08.12. 16:22
null
Amennyiben Fabregas már tavaly a szívére és a válogatottbeli klubtársaira hallgat, akkor most BL-győztesnek<br />és spanyol bajnoknak mondhatná magát
Címkék
Minden spanyol hírforrás tényként közli, hogy megegyezett egymással a spanyol Barcelona és az angol Arsenal labdarúgócsapata Cesc Fabregas átigazolásáról. A honlapok többsége kiemeli továbbá, hogy egyelőre egyik érintett klub részéről sem erősítették meg a transzfert. Ezzel szemben a sport.es úgy fogalmazott, hogy megerősítették az információt. A katalán játékosok több fórumon is örömmel üdvözölték új csapattársukat!

„Már itt van velünk!" – utalt Fabregasra a twitter-oldalán Gerard Piqué, egyelőre csupán képletesen, hiszen a játékos csak a délutáni repülőgéppel hagyja el Londont és érkezik Barcelonába, ahol a szombati nap folyamán tervezik a hivatalos bemutatását. Ezt követően utazhatna Madridba, méghozzá a régi-új társakkal a Real elleni vasárnapi spanyol Szuperkupa-mérkőzésre, bár azon még nem lépne pályára.

A nagy trió immár a Barcelonánál is összeáll
A nagy trió immár a Barcelonánál is összeáll

De tartja magát az a verzió is, hogy a bemutatással megvárják a hétvégi találkozót, hogy ne zavarják meg az arra készülő együttest. Mármint a kelleténél jobban, tesszük hozzá...

„A játékosnak már be van pakolva a táskája, és csak a megerősítő OK-ra vár az átigazolásával kapcsolatban, hogy Barcelonába költözzön" – erősítette meg a sport.es-nek a középhátvéd Piqué.

„Nanu!!! Üdvözlünk itthon!!! Örülök, hogy itt vagy!!! – írta internetes bejegyzésében Carles Puyol.

A katalán középpályásért hosszas alkudozást folytatott a két klub, végül 35 millió angol fontban egyeztek meg, ami elmarad az eredetileg remélt 40 milliótól. Fabregas – aki fizetéscsökkentésével maga is hozzájárult a hazaszerződéséhez – ötéves kontraktust írt alá.

Víctor Valdéstől a nap folyamán egy sajtótájékoztatón kérdeztek rá a dologra, ő azonban csak annyit jegyzett meg sejtelmesen: „A mai egy nagy nap lesz."

Igaza volt, az lett...

Egy húron pendülnek
Egy húron pendülnek

A most 24 éves Fabregas 2003-ban szerződött az Arsenalhoz, amely azt a kiskaput használta ki, hogy korábban köthetett profi szerződést a játékossal, mint a vonatkozó EU-törvényekhez igazodni kénytelen Barcelona. A középpályás gyorsan az „ágyúsok" meghatározó játékosa lett, Patrick Vieira méltó örököse. Sőt, annál is több. Később az esztendők folyamán gyakran felmerült, hogy visszatér a katalánokhoz, és tavaly, a vb-győzelmet követően az addig pletykaszagú hírek felerősödtek. Egészen addig, amíg Fabregas a vakációját követően vissza nem tért Londonba, és négyszemközt el nem beszélgetett Arsene Wengerrel.

A francia menedzsernek akkor még sikerült meggyőznie a közös munka folytatásáról a spanyol légióst, a csapat kapitányát, aki viszont idén már hajthatatlannak bizonyult.

Az Arsenal idén is lemaradt a nagy trófeákról, miközben a katalán cimborák spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyertek. Alighanem ez döntőnek bizonyult Fabregas számára, aki a hazatérés érdekében hajlandó volt jelentős anyagi áldozatot is vállalni. Amint arról korábban angol lapinformációkra hivatkozva beszámoltunk: a középpályás fizetésének előbb a harmadáról, majd később annál is többről mondott le csak azért, hogy a Barcelona növelni tudja az érte tett ajánlatot.

Amint elhal majd a katalán nagyvárosban az átigazolás keltette eufória, jöhet annak lecsupaszított szakmai vonzata: Pep Guardiola hol játszassa legújabb világklasszisát? Mert a döntően a Barca középpályásaira és támadójátékára építő spanyol válogatottban speciel csupán csereembernek számít(ott) – úgy Luís Aragonés Eb-győztes csapatában 2008-ban, mint Vicente del Bosquénál a tavalyi vb-arany megszerzése alkalmával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik