Pellegrini majdnem kupakudarccal kezdett

Vágólapra másolva!
2010.11.12. 00:01
null
Pellegrini nehezen kicsikart győzelemmel kezdett a kispadon (Fotó: Action Images)
A Málaga nagy izgalmak közepette jutott tovább a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében, miután sokáig 2–2 volt az állás, amely a Hércules sikerét jelentette volna. Manuel Pellegrini így győzelemmel kezdett a kispadon.

MÁLAGA–HÉRCULES

A Málaga a múlt héten kinevezett vezetőedzője, Manuel Pellegrini először ült a kispadon új csapatánál a Hércules elleni találkozón otthon. A hazaiak a gól nélküli első meccs után jól kezdték a mérkőzést, és a 15. percben már két góllal vezettek.

A 10. percben Eliseu sprintelt egy hosszú indításra, és a kapust megelőzve a Hércules kapujába emelte a labdát. Négy perccel később a Málaga egy másik portugál játékosa is betalált: Edinho használta ki a vendégek hatalmas hibáját, és egy rossz hazaadásra lecsapva gólt lőtt.

A 30. percben aztán Javier Portillo szépített, miután jó labdát kapott a bal oldalról. A vendégek a második félidőben az egyenlítő találatot is megszerezték: a 62. percben Abel Aguilar lőtt a kapu jobb oldalába, így a Hércules állt továbbjutásra.

Sokáig úgy is tűnt, hogy Manuel Pellegrini a Real Madrid tavalyi kudarca után a Málagával is rögtön kiesik a kupából, ám Sebastián Fernández a 90. percben betalált, így a hazaiak léptek tovább.

A TÖBBI MECCSEN

Az élvonalbeli Getafe nem tudta megverni hazai pályán a Király-kupa egyetlen állva maradt negyedosztályú csapatát, a Portugaletét, de a gól nélküli döntetlennel is továbbjutott.

Az első osztályú együttes az első mérkőzésen sem tudott győzni, azon a meccsen 1–1-es eredmény született, így a Getafe az idegenben lőtt több góljának köszönhetően jutott a nyolcaddöntőbe.

A Mallorca a Sporting Gijónnal játszott 2–2-es döntetlent, de az első meccsen aratott 3–1-es sikerének köszönhetően bejutott a nyolcaddöntőbe.

A Valenciának könnyebb dolga volt: a harmadosztályú Logronésszel csapott össze, és magabiztos sikerrel, 7–1-es összesítéssel lépett tovább.

 SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK
Málaga–Hércules 3–2
Tj: a Málaga, 3–2-es összesítéssel
Sporting Gijón–Mallorca 2–2
Tj: a Mallorca, 5–3-as összesítéssel
Valencia–Logronés 4–1
Tj: a Valencia, 7–1-es összesítéssel
Getafe–Portugalete 0–0
Tj: a Getafe, 1–1-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik