Nem fizetett a Depor, kizárhatják az élvonalból

Vágólapra másolva!
2010.07.17. 16:31
null
Fájdalmas ügy: Sergiónak (jobbra) tartozik a Depor (Fotó: Action Images, archív)
Kizárhatják a spanyol labdarúgó-élvonalból (Primera División) a Deportivo La Coruna csapatát, miután a galíciai klubot két játékosa is feljelentette fizetés elmaradása miatt. A Depornak augusztus 2-ig kell utalnia, különben súlyos szankciók várnak rá.

A Deport Sergio González, a klub egyik leghűségesebb játékosa (2001 óta szerepel az együttesben) és az uruguayi légiós, Sebastián Taborda jelentette fel – utóbbi már 2009-ben hazatért a Defensorhoz, most pedig Argentínában játszik.

„Sosem hittük volna, hogy egy ilyen lépéshez kell folyamodnunk. Kilenc év után fel kellett jelentenünk a klubot, de egyszerűen már nem volt más választásunk. Semmi különöset nem kérünk, csak annyit, hogy Sergio megkapja a pénzt, amelyet a munkájával keresett. Lépnünk kellett valamit" – nyilatkozta az As napilapnak Avelino González, Sergio édesapja.

„Taborda kifizetése nem probléma, ma vagy holnap utalunk, de Sergio ügye sokkal kellemetlenebb. Megnyugtatnék mindenkit, a klub kezében tartja az ügyet, és hamarosan megegyezünk" – mondta a klub egyik sajtósa a lapnak.

A galíciaiak összesen négymillió euróval „lógnak" Sergiónak és Tabordának, ezután jelentették fel a játékosok a klubot a spanyol labdarúgók érdekvédelmi szervezeténél (AFE). A Depor kétmillió euróval tartozik az Atlético Madridnak is – még nem egyenlítették ki Zé Castro vételárát –, a Mallorcának is adósak (még Albert Luque 2002-es átigazolása miatt, mintegy félmillió euróval), így könnyen lehet, hogy a vészhelyzetre való tekintettel játékoseladásokra kényszerülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik