Mourinho nehéz szezonra számít, de győzni akar

Vágólapra másolva!
2012.08.09. 15:40
Címkék
José Mourinho ezúttal bőbeszédű volt a Milan elleni meccs utáni sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az 5–1-es győzelem ellenére korai lenne bármilyen következtetést is levonni a következő szezonnal kapcsolatban. Arra is figyelmeztetett, hogy a Milannak alaposan bele kell nyúlnia a zsebébe, ha el szeretné vinni Kakát, és hogy szerinte a bajnokság sokkal fontosabb, mint a Szuperkupa.

 

„Jó lett volna, ha néhány játékos többet játszott volna, hiszen alig van már időnk hátra a felkészülésből, de hát a közönség is igényelte, hogy Ronaldo a pályán maradjon. Kiváló ellenfél ellen kiváló meccset játszottunk, és szerintem Ronaldo is a látványosság része. Az emberek látni akarják, de a legfontosabb mégiscsak az volt, hogy nagyszerű edzőmeccset játszottunk.”

Mourinhót nem izgatja a spanyol Szuperkupa:

„A Szuperkupának semmilyen hatása nincs a bajnokságra. Mindannyian tudjuk, hogy ez a legkevésbé fontos. Szerintem a Valencia elleni meccs jóval fontosabb, mint ez. Természetesen mint minden trófeát, ezt is szeretnénk megszerezni.”

Az edző tudja, hogy nehéz szezon előtt áll a Real Madrid.

„Nem hiszem, hogy megint 100 pontunk lesz és hogy olyan sok gólt szerzünk majd, de azt mindenki tudja, hogy a Madrid és a Barcelona a világ két legjobb csapata. Az Európa-ligában döntőt játszott az Atlético Madrid és a Bilbao, vagyis a spanyol bajnokság nagyon erős. Éppen ezért vagyok Spanyolországban. Csodás volt a Premier League-ben meg a Serie A-ban, de jelenleg ez a legerősebb bajnokság."

„Az UEFA pénzügyi fair play törekvése nekünk kedvező lesz, mert nem függünk a külföldi tőkétől. Az, hogy új csapatok tűnnek föl, mint például a PSG, amely csapatot vásárolt, van pénze, költi is rendesen, az teljesen normális. Mindig is így volt.”

Természetesen Mourinho kitért Kaká sorsára is.

„Ha Kaká marad, boldog leszek, de akkor sem fogok bánkódni, ha eligazol. A labdarúgásban normális, hogy a játékosok ott játszanak, ahol szeretnének. Kaká nagyon jó futballista, és bőven a legmagasabb szinten van a helye. Ha úgy dönt, hogy marad, tárt karokkal fogadom, hiszen a Milan ellen is bizonyította, mekkora játékos. Az viszont biztos, hogy senki sem fog ingyen elmenni. Aki szeretne egy játékost, az fizesse is meg.”

Mou újra csak világossá tette, hogy nem akar megfelelni mindenkinek.

„Nem tudok igazságos lenni a játékosokkal, hiszen ez a Real Madrid, és akik a kispadra szorulnak, azok sem rosszabb játékosok, mint azok, akik a pályán vannak. Szeretnék igazságos lenni, de a munkámnak ez a legnehezebb része.”

A válogatottal kapcsolatban sem rejtette véka alá a véleményét.

„Remélem, hogy a válogatottaknál segítik majd a munkánkat, hiszen a játékosok a klubokhoz tartoznak, és velünk készülnek. Nem azt mondom, hogy ne játszanak, csak azt, hogy vigyázzanak rájuk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik