Mourinho: Ha kritizálom a játékvezetőt, eltiltanak

Vágólapra másolva!
2010.12.20. 16:04
null
José Mourinho megunta a játékvezetők kritizálását (Fotó: Action Images)
Címkék
Saját bevallása szerint belefáradt a bírók teljesítményének értékelésébe José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője és úgy érzi, itt az idő, hogy elbeszélgessen a klub elnökével, Florentino Pérezzel. A portugál szakember emellett a Sevilla elleni mérkőzésről is szót ejtett.

„Az előző sajtótájékoztatón azt kérdezték tőlem, nagy-e a nyomás rajtam. Nem, nem érzékelek ilyet, amikor azt csinálom, amit szeretek – fogalmazott a portugál tréner a Sevilla felett aratott vasárnapi 1–0-s győzelmet követően. – Az viszont fáraszt, hogy azt várják tőlem, én minősítsem ezt – lobogtatott meg egy papírt, amelyen a Carlos Clos Gómez játékvezető által elkövetett hibák voltak felsorolva. – Ha felolvasom ezt a listát, a következő mérkőzésen nem ülhetek a kispadra, márpedig én az enyéimmel akarok lenni” – tette hozzá.

Mourinho szükségét érzi, hogy elbeszélgessen a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel.

„Nyilvánvaló, hogy sürgősen le kell ülnöm beszélgetni az elnökkel, akivel egyébként jó a viszonyunk és minden héten szoktunk egymással beszélni. Hat hónapja vagyok a Real Madrid vezetőedzője, úgy érzem, itt az idő, hogy értékeljük az eddigi munkát.”

„Nagyszerű csapatom van, amely kiváló játékosokból áll, de a folytonos játékvezetői hibák miatt gyakran meg kell védenem őket. Azt szeretném, ha a klub vezetői is nyíltan kiállnának a csapat mellett, nem pedig az edző mögé bújnának” – közölte Mourinho.

„Én továbbra is kiállok a csapatom mellett, hat hónapja dolgozunk együtt keményen, ez idő alatt – az 5–0-s barcelonai vereséget leszámítva – minőségi játékot, áldozatot, odaadást és nagyszerű eredményeket mutathatunk fel. Hatalmas megtiszteltetés, hogy e játékosok edzőjeként dolgozhatok.”

Mint ismeretes, a Real Madrid vasárnap este 1–0-ra nyert a Sevilla ellen, Mourinho véleménye szerint nem éppen a leglátványosabb mérkőzést láthatták a nézők.

„Sok erőnket felemésztette ez a találkozó, már ha ezt futballmérkőzésnek lehet nevezni. Ha én szurkoló lennék, nem fizettem volna egy árva garast sem érte, ha pedig otthon néztem volna, inkább átkapcsoltam volna egy vietnami bajnoki meccs közvetítésére” – vélekedett a portugál szakember.

„A közönségtől többet várnék, bár nincs jogom ilyesmit kérni a szurkolóktól. Minden meccsünkre elkísérnek bennünket, és tudom, hogy minden futballkultúra különböző” – nyilatkozta Mourinho.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik