Mourinho azon morfondírozik, hogy a nyáron távozik

Vágólapra másolva!
2011.01.19. 16:54
null
Mourinho elhagyhatja a Real Madridot (Fotó: Action Images)
Az As című spanyol lap értesülései szerint José Mourinho, a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője azon morfondírozik, hogy a nyáron elhagyja a királyiakat.

 

A történtekre az adhat magyarázatot – aztán azt vagy elfogadjuk, vagy nem –, hogy a téli átigazolási időszakban a José Mourinho által kért új center megszerzése igencsak nehézkesen megy. Ez a sérülés miatt hónapokra kieső Gonzalo Higuaín miatt vált szükségessé. Bár ahhoz képest, hogy korábban Florentino Pérez klubelnök kategorikusan kizárta a téli erősítésnek még a lehetőségét is, már eredmény, hogy időközben a sportvezető ebben a kérdésben megenyhülni látszik.

Ez viszont nem változtat a tényen: szinte tucatnyi név került már napvilágra – köztük Szalai Ádámé –, gyakorlatilag nem telt el nap januárban, hogy ne olvashattunk volna egy-egy újabb kiszemeltről. Ám a megoldáshoz még mindig nem jutott közelebb a Real Madrid.

Közben a védelem egyik oszlopos tagjának tekinthető Pepe szerződésének hosszabbítását sem sikerült rendezniük a klubvezetőknek, aminek terhe ugyancsak részben Mourinho vállát nyomja, a tréner ugyanis ragaszkodik honfitársához.

A gondokat csak tetézte az Almería elleni hétvégi kellemetlen döntetlen, hiszen a madridiak így már négypontos hátrányba kerültek a listavezető Barcelonával szemben. Tehát már nem elég megnyerni a madridi el clásicót áprilisban, a katalán címvédőnek még egyszer botlania kellene.

Az Almería elleni mérkőzést követően Jorge Valdano általános igazgató bírálta Mourinho taktikáját, aki Kaká személyében kinevezett csatárral kezdett, és csak az 54. percben küldte pályára az addig jegelt Karim Benzemát. A francia azt követően a madridiak egyetlen csatára volt, igaz, erős támadó középpályásokkal megerősítve.

„Öreg vagyok én már ahhoz, hogy a sajtón keresztül üzenjenek nekem" – mondta a Valdano-véleményre Mourinhótól reakciót kérő újságíróknak a portugál. Ez azért már sejtetni engedi: közel sincs minden rendben a madridiak háza táján.

A spanyol sajtó lehetséges következő állomáshelyként – aligha lenne sokáig munkanélküli a tréner, legalábbis kérőkben és ajánlatokban nem lenne hiány – volt csapatát, az olasz Internazionalét említette, valamint a két manchesteri klubot, a Unitedot és a Cityt.

Mourinho 2010-ben négy évre szóló szerződést kötött a Real Madriddal, szakítás esetén ennek súlyos anyagi következményei is lehetnek, nem is kicsi, ami máris behatárolja a lehetséges kérők számát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik