Mourinho: A kispad mögött ülő fiamnak integettem

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 16:20
null
A Real Madrid a második félidőben magára talált a Villarreal ellen (Fotó: Action Images)
A Real Madrid tegnap este 4–2-re megverte a Villarrealt a Santiago Bernabéu Stadionban, és José Mourinho szerint a „sárga tengeralattjáró" járt a legközelebb ahhoz, hogy legyőzze a blancókat Madridban. A portugál szakember nem érti, hogy miért ítélik meg negatívan minden tettét, mivel nem provokálni akarta a Villarreal játékosait csapata negyedik gólja után, hanem a vendégek kispadja mögött ülő fiának integetett.

José Mourinho sportszerűen elismerte, hogy a Villarreal kiválóan játszott az első félidőben, és a Real Madrid vezetőedzője szerint reálisabb lett volna, ha a vendégek vezetnek a szünetben.

KAKÁ: ERRE VOLT SZÜKSÉGEM

Kaká súlyos sérülése után ezen a héten visszatért, pályára lépett a hétfői bajnokin, majd a kupában, és a Villarreal ellen már gólt is szerzett.

 

„Erre volt szükségem, hogy itt, a Bernabéuban játsszak, gólt szerezzek, és győzzön a csapat. Nagyon örömteli este volt ez. Igen nehéz meccset játszottunk, kiválóan futballozott az ellenfél, de egyenlítettünk a szünet előtt. A második félidőben jöttek a gólok, amelyekre szükségünk volt" – mondta Kaká.

„A csapatomnak nagyon nem tetszett az első félidő, mivel a Villarreal fantasztikus volt, nagyszerűen játszott. Akkor tetszik a csapatom játéka, amikor az ellenfél nem futballozik. De a Villarreal volt a legjobb csapat, amely eddig megfordult a Bernabéuban. A normális az lett volna, ha egy hárommal megyünk a szünetre, nem pedig kettő kettővel. Nem tettünk semmit az egyenlítésért az első félidőben, mert ők irányították a játékot. Ez a csapat volt a legközelebb ahhoz, hogy az otthonunkban nyerjen" – mondta Mourinho, aki hozzátette, a szünetben beszélt a futballistáival, hogy változtassanak.

„Kaká jó pillanatban állt be, amikor uraltuk az összecsapást, és az ellenfél nagyon nehezen tudott megállítani minket. Lendületesen játszott Özil mellett. Nem is képzelhetett volna el jobb visszatérést a Bernabéuban, mint azt, hogy gólt szerzett. Cristianóra nem találok szavakat. A teljesítménye hihetetlen mérkőzésről mérkőzésre" – mondta a portugál tréner a Realban lejátszott 62 tétmérkőzésén 63 gólnál járó futballistáról.

Cristiano Ronaldo szerint nagyon sokat számított, hogy José Mourinho a szünetben beszélt a játékosokkal.

„Amikor az ember vesztésre áll, megfordul a fejében, hogy ezzel elbukja a bajnokságot is. A mester beszélt a fejünkkel a szünetben, és jobbak lettünk. Nem mondhatom el, mi történik az öltözőben, de tudta, hogy kinek mit kell mondania. Mourinho ezt mindenkinél jobban tudja, ő a legjobb. A mester tudja, hogy milyen poszton lehetek a legnagyobb hasznára a csapatnak. De a társaim nélkül nem járhatnék ennyi találatnál. Nagyon remélem, hogy trófeákhoz vezetnek ezek a gólok. A szurkolóinknak is nagyon sokat köszönhetünk. Bíznunk kell benne, hogy a Barca hibázni fog, még sok van hátra, minden lehetséges" – mondta Cristiano Ronaldo.

MOURINHO: BÁRMIT TESZEK, AZ NEGATÍV

José Mourinho a Real Madrid negyedik gólja után a Villarreal kispadja előtt ünnepelt, amiért a lecserélt Cani dühösen felé dobott egy kulacsot (a „sárga tengeralattjáró" játékosa ezért piros lapot kapott). A portugál szakember elmondta, nem provokálni akart, hanem a lelátón ünneplő fiának mutogatott.

 

„Bármit teszek, az negatív. A Valencia és a Levante ellen olyan cseréket hajtottam végre, amelyeket már három napja terveztem, erre azzal vádoltak, hogy az ellenfelet akartam ingerelni velük. Úgy tűnik, engedélyt kell kérnem a riválisoktól, hogy cserélhessek… A fiammal akartam ünnepelni a negyedik gólt, aki a lelátón ült, a Villarreal kispadja mögött" – mondta Mourinho.

 

 

 

C. RONALDO MEGDÖNTÖTTE PUSKÁS REKORDJÁT
A Villarreal ellen szerzett mesterhármasával Cristiano Ronaldo ötvenéves klubrekordot döntött meg, amelyet éppen a legendás Puskás Ferenc tartott. A 25 éves támadó 18 forduló után 22 találatnál jár a Primera Divisiónban, a korább csúcs az Aranycsapat kapitányának nevéhez fűződött, aki az 1960–61-es idényben ugyanennyi Real-összecsapáson 21-szer volt eredményes. Igaz, Pancho abban a szezonban 17 forduló után „csak" 16 gólnál járt, ám a 18. fordulóban öt gólt szerzett az Elche ellen, és a bajnoki évad végén gólkirály lett 28 találatával. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik