Mourinho a fél csapatát pihenteti az el Clásicón

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 16:06
null
Mesut Özilre várhatóan nem kell figyelniük a Barcelona védőinek szombaton (Fotó: Action Images)
Tartalékos Real Madrid fogadja az FC Barcelonát szombat délután, a két spanyol óriás 16 órakor kezdődő bajnokiján, az idény hatodik el Clásicóján. José Mourinho a jövő keddi, Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt fél alapcsapatát pihenteti. A Barcába ugyanakkor visszatér a napokban lázas betegséggel küszködött Lionel Messi. Xavi viszont combsérülés miatt harcképtelen.

 

Tartalékosan áll fel a Real Madrid szombat délután a Barcelona elleni spanyol bajnoki rangadón. Öt olyan ember sem kezd a fővárosiaknál, aki kedden a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján minden bizonnyal José Mourinho csapatába kerül – írja a Marca.

A spanyol lap szerint a kisebb sérüléssel bajlódó Xabi Alonso mellett Raphaël Varane, Mesut Özil és Gonzalo Higuaín is amiatt kerül ki a csapatból, hogy pihenten lépjen pályára kedden az Old Traffordon, ahol a madridi 1–1 után folytatódik a BL-párharc. Ángel di María eltiltása miatt nem szerepelhet.

VILANOVA MÁRCIUSBAN NEM ÜL LE A PADRA

A fültőmirigy-daganattal megoperált Tito Vilanova legközelebb áprilisban ülhet le a Barcelona kispadjára – árulta el Carles Villarrubi, a katalán klub alelnöke a TV3-nak.

Vilanovát New Yorkban műtötték meg, Villarrubi tájékoztatása szerint egyre jobb állapotban van, s áprilisban már ismét leülhet a kispadra. A Barcelona alelnöke hozzátette: nem tájékoztatják a vezetőedzőt napi szinten a klub körüli eseményekről, hiszen most nem ez az elsődleges számára.

Vilanovát segítője, Jordi Roura helyettesíti távollétében.

A bajnokságban a Barcelona 13 fordulóval a szezon vége előtt 16 ponttal előzi meg a Realt, José Mourinho már kimondta, hogy nem lehet bajnok a csapatával. Sergio Ramos ebben egyetért vele.

„A manchesteri meccs lesz a legfontosabb számunkra ebben a szezonban, a Barca elleni szombati mérkőzés a bajnokság végeredménye szempontjából tét nélküli. Legfeljebb annyi a tétje, hogy jobb hangulatban menjünk Manchesterbe” – mondta Sergio Ramos.

A Marca szerint Diego López, Álvaro Arbeloa és Cristiano Ronaldo kezd majd, akárcsak Kaká, Pepe, Karim Benzema és Michael Essien.

Az idény hatodik el Clásicója 16 órakor kezdődik, s várhatóan pályára lép Lionel Messi, a Barca argentin ásza, aki meggyógyult lázzal járó betegségéből, s pénteken részt vesz a délutáni edzésen.

A katalán klub ugyanakkor nem számíthat Xavira, akinek kisebb combizomszakadása miatt ki kell hagynia a rangadót. A Barcelona orvosai abban bíznak, hogy Xavi március 12-én, a Milan elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján (az első meccsen, Milánóban 2–0-ra az olaszok nyertek) már bevethető lesz.

Eric Abidal sem utazik el Madridba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik