Martino: Nem vagyunk a legjobb passzban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 08:30
null
A Real Madrid nyerte meg a Király-kupát (Fotó: Reuters)
Gareth Bale remek gólja döntötte el a spanyol labdarúgó Király-kupa-döntőt, a Real Madrid 2–1-re legyőzte a Barcelonát, így 19. alkalommal hódította el a trófeát. Gerardo Martino, a katalán együttes vezetőedzője szerint nincsenek jó passzban, Carlo Ancelotti már a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntőről beszélt.

 

A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti szerint elsősorban annak köszönhetik sikerüket, hogy csapatként játszottak. Az olasz edző még nem írja le a mostani Barcelonát.

„Nagyon jól játszottunk. Nehéz meccs volt egy kiváló képességű gárda ellen, megérdemelten nyertünk. Fantasztikus volt a légkör a stadionban, nemcsak a madridi, hanem a barcelonai szurkolók is kitettek magukért. Természetesen ez Bale legfontosabb gólja, eldöntötte vele a kupa sorsát. Remekül játszott, de a többiek is. A Barcelona legyőzéséhez csapatként kell játszanod, és mi ma így tettünk. Személyes véleményem szerint a Barca nem egy végét járó együttes, még ma is rendkívül veszélyes. Van egy hetünk, hogy felkészüljünk a Bayern elleni meccsre és hogy felépüljön néhány sérültünk. A müncheniek nagyjából ugyanazt a stílust képviselik, mint a Barca.”

A katalánok edzőjének, Tata Martinónak megint csak a magyarázkodás jutott.

„Nem vagyunk a legjobb passzban, kemény hét áll mögöttünk minden sorozatot figyelembe véve. Nagyrészt mi irányítottunk, sokat tartózkodtunk a tizenhatosuk előtt, de nem volt sok tiszta helyzetünk. A Barcának egyedi játékstílusa van, amin nem könnyű változtatni. Nincsenek ívelések, nincs egy magas középcsatár, így ha gond van a pontossággal, akkor a helyzetek sem jönnek – mondta Martino, aki kitért Bale győztes góljára is. – Amikor éppen jól játszottunk, kaptunk egy kontragólt. Nem könnyű egy ilyen sprintet kivágni a mérkőzés ezen szakaszában. Először a vereség miatti fájdalmat érzi ilyenkor az ember, aztán pedig azt, hogy adósa maradt mindazoknak, akik hittek abban, hogy nyerünk. Nem könnyű továbblépni, nincs erre recept, de össze kell szednünk magunkat, és az utolsó pillanatig küzdenünk kell a bajnoki címért.”

A REAL NAGY ÜZLETE VÁLT BE
A Király-kupa döntőjében Gareth Bale bebizonyította, hogy a Real Madrid nyári megaüzlete jobban sikerült, mint a Barcelonáé – írja az ESPN. A walesi szélső parádés góllal döntötte el a finálét, míg Neymar a hajrában nagy helyzetben kapufát lőtt.

„Természetesen nagyszerű érzés, de a legfontosabb, hogy keményen dolgoztunk és megérdemelten nyertünk – mondta a mindent eldöntő gólt szerző Gareth Bale. – Egy ilyen nagy klubnál fontos, hogy trófeákat nyerj. Jól kezdtünk, és remélem, még jobban fejezzük be a szezont. A legfontosabb, hogy ne szaladjunk előre, meccsről meccsre kell haladnunk. Minden sorozatot meg tudunk nyerni, hiszünk ebben, és ezért harcolunk.”

Dani Alves, a Barcelona védője bocsánatot kért a szurkolóktól, akik elutaztak Valenciába, hogy biztassák a csapatot.

„Voltak jó momentumaink, de Bale góljára már nem tudtunk felelni. Valószínűleg sok kritikát fogunk kapni, de túl kell tennünk magunkat ezen, profik vagyunk – mondta a mérkőzés után Dani Alves. – Nem adhatjuk fel soha, bármennyire is csalódottak vagyunk. Elnézést kérek azoktól, akik idáig utaztak azért, hogy szurkoljanak nekünk. Gratulálok a kupagyőztesnek. Nem nézhetünk vissza, nincs több kifogás, haladnunk kell tovább.”

„A csapat nagyszerűen küzdött, elégedett lehetek minden játékosunkkal, miként szurkolóinkkal is – mondta a Real csapatkapitánya, Iker Casillas, aki a sérülés miatt hiányzó Jesét emelte ki mint a siker egyik részesét, majd elismerte, a hajrában, Neymar kapufájánál bizony szerencséje volt. – Szerencsére is szükség van, hálás vagyok érte.”

„Ez egy csodálatos nap, amelyen sok áldozatot hoztunk ezért az eredményért. De nemcsak ma, hanem az egész sorozatban – mondta Sergio Ramos, a Real védője. – Ez a cím nagyon fontos számunkra. Rengeteg feszültség volt a találkozón, amelyen két nagyszerű csapat játszott. Ez a siker önbizalmat ad a BL-elődöntőre, ahol ott kell folytassuk, ahol most abbahagytuk. Köszönet jár szurkolóinknak, nélkülük nem mennék semmire. Öröm velük ünnepelni, már nagyon várom, hogy Madridban legyünk.”

„Boldog vagyok, mert nagyon jól játszottunk. Megérdemelten lett miénk a kupa, mert több helyzetet dolgoztunk ki – mondta Cristiano Ronaldo, a Realból ezúttal sérülés miatt hiányzó portugál aranylabdás. – Óriási volt a harc a pályán, nagyon jó lett volna játszani, de a csapattársak kiválóan megoldották a feladatukat, gratulálok nekik, ahogyan az edzőnknek is. Bízom a gyors visszatérésemben, már sokkal jobban érzem magam, nincs fájdalmam. Meglátjuk, szerdáig mennyit javulok. Szurkolóink azt üzenték, hogy várnak ránk a Cibelesnél, indulunk.”

TOVÁBBI NYILATKOZATOK

„Megvoltak a lehetőségeink, irányítottuk a játékot, de az ellenfél sokkal hatékonyabb volt: játékosai kétszer jöttek el a kapunkig, és két gólt szereztek – kesergett Marc Bartra, a Barcelona kisebb sérüléssel bajlódó, mégis a kezdőbe jelölt védője, a katalánok gólszerzője. – A bajnokság még nincs lefutva, a végsőkig küzdünk. Köszönet szurkolóinknak, akik elkísértek minket Valenciába és biztattak minket.”

„Egész jól ment, azt tudtuk csinálni, amit megbeszéltünk. A szurkolók támogatását onnantól kezdve éreztük, ahogy kiléptünk a szállodából. Akkor úgy véltük, ezen az estén mi nem is veszíthetünk – nyilatkozta Ángel di María, a Real első góljának szerzője, aki udvariasan elhárította, hogy a társainál jobb teljesítményt nyújtott volna. – Az egész csapat, az egész keret nagyszerű volt. Ez az egész évi munkánk elismerése. Először itt ünneplünk, aztán Madridban folytatódik a fieszta.”

LABDARÚGÁS, KIRÁLY-KUPA – EMLÉKEZTETŐ
DÖNTŐ
BARCELONA–REAL MADRID 1–2 (0–1)
Valencia, Mestalla. V: Antonio Mateu Lahoz
BARCELONA: Pinto – Dani Alves, Bartra (Alexis Sánchez, 86.), Mascherano, Jordi Alba (Adriano, a szünetben) – Xavi, Busquets, Iniesta – Cesc Fabregas (Pedro, 60.), Messi, Neymar. Vezetőedző: Gerardo Martino
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Isco (Casemiro, 88.), Modric – Bale, Benzema (Varane, 90.), Di María (Illarramendi, 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gsz.: Bartra (68.), ill. Di María (11.), Bale (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik