Luis Enrique váltja Guardiolát a Barcelona kispadján?

Vágólapra másolva!
2012.02.21. 11:30
null
Luis Enrique visszatérhet Barcelonába (Fotó: Reuters)
Címkék
A spanyol és az olasz média már kongatja a vészharangot, s a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona mestere, Pep Guardiola utódját keresi. A 41 esztendős vezetőedző nem tudja eldönteni, hogy meghosszabbítsa-e az idény végén lejáró szerződését – bizonytalanságát a motiváció hiányával indokolta.

Guardiola az előző két idényben is hasonló cipőben járt, ám végül mindkétszer a szerződéshosszabbítás mellett döntött. A Barcelona tavaly februárban jelentette be, hogy a tréner marad a klubnál, ám a mostani bizonytalankodás elindította a találgatások sorozatát a médiában. A spekulációt csak erősítette, hogy a gránátvörös-kékek hátránya már 10 pont a bajnokságban az éllovas Real Madrid mögött.

A vezetőedzői posztra Luis Enriquét tartják a legesélyesebbnek, aki jelenleg az AS Romát irányítja, s a kontraktusa 2013 nyarán jár le a fővárosi egyletnél. A 41 esztendős edző nyolc évet töltött a Barcelonánál játékosként, majd három esztendeig irányította a B-csapat munkáját. Ráadásul spanyol sajtóhírek szerint Luis Enrique olasz szerződése tartalmaz egy olyan záradékot, mely szerint ha a Barca leültetné őt a kispadjára, akkor szabadon távozhat jelenlegi együttesétől.

A JÁTÉKOSOK KIÁLLNAK GUARDIOLA MELLETT

A Barcelona játékosai szeretnék, ha Guardiola maradna a klub vezetőedzője. Xavi egyértelműen kijelentette, hogy mindenben támogatja a jelenlegi trénert.

 

„Úgy érzem, hogy a mester kellőképpen motivált, és mindannyian azt szeretnénk, ha velünk maradna, s továbbra is ő irányítaná az együttest – nyilatkozta a középpályás. – Ha úgy gondolja, hogy egyelőre nem biztos abban, maradjon-e vagy sem, az az ő dolga. Mi viszont abban vagyunk biztosak, hogy mellette tesszük le a voksunkat." (MTI)

Az AS Roma sportigazgatója tűzzel-vassal ragaszkodik Luis Enriquéhez, akit kiváló szakembernek tart.

„Enrique egy szörnyeteg, nagyon jó edző – jellemezte a spanyol szakvezetőt Walter Sabatini. – Egy igazi karmester, aki fáradhatatlanul dolgozik, s mindig ugyanakkora intenzitással. A bátor futballt szereti, még ha ez néha nem is válik be. Az biztos, hogy mi szeretnénk, ha maradna."

Sandro Rosell, a Barcelona elnöke állítólag az Athletic Bilbao sikeredzőjét, az argentin Marcelo Bielsát látná szívesen a kispadon. A klub ikonja, Carlos Rexach ugyanakkor katalán kötődésű szakvezetőt javasolt, s három nevet említett.

„Ronald Koeman, Michael Laudrup és Ernesto Valverde is jó választás volna. Guardiola utódjának olyasvalakinek kell lennie, aki tagja a Barcelona-családnak, vagy van valamilyen kötődése a klubhoz. Úgy vélem, mindhárom edző szívesen vállalná a feladatot" – nyilatkozta a Barca korábbi kiválósága, majd edzője.

Rexach hozzátette: rövid távú megoldásként el tudja képzelni a klub kispadján Óscar García Junyentet (futballkarrierje során Óscar néven ismerhettük meg), vagy Ivan de la Penát.

Az AS Roma kedden hivatalos közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy Luis Enrique szerződése nem tartalmaz semmilyen záradékot, s kitölti a 2013-ig szóló megállapodását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik