La Liga: öt évet vártak a gólra, amilyet legutóbb a Barca kapusa lőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 15:01
A Real Sociedad pénteken 3–0-ra legyőzte a Levantét a spanyol bajnokságban. A találkozó utolsó gólját Carlos Vela szerezte szabadrúgásból. Hasonlóra öt éve nem volt példa a Real Sociedad csapatában, de nem ez a legkülönlegesebb ebben a statisztikai morzsában.

A pénteki mérkőzést megelőzően 2010-ben szerzett legutóbb gólt szabadrúgásból a baszk csapat, akkor (2010. február 14-én) Claudio Bravo, a klub korábbi és a Barcelona jelenlegi kapusa tudott eredményes lenni rögzített helyzetből a Gimnástic elleni másodosztályú mérkőzésen. Claudio Bravo, a klub korábbi és a Barcelona jelenlegi kapusa tudott eredményes lenni rögzített helyzetből a Gimnástic elleni másodosztályú mérkőzésen.

A két szabadrúgásgól között több mint 200 bajnoki mérkőzés és több mint húszezer játékperc telt el.

Claudio Bravo gólja (2010)


Carlos Vela gólja (2015)

Claudio Bravo góljának története van. Az első félidő végén jutott szabadrúgáshoz a Sociedad, a játékosok tudták, hogy ez lesz a játékrész utolsó momentuma. A szabadrúgások felelőse az azóta az Atlético Madridhoz igazoló Antoine Grizemann volt, de az akkori edző, Martín Lasarte bátorította Bravót, hogy vállalja el. Bejött a húzás.

A korábban az Arsenalnál is szereplő Carlos Vela pénteki góljával a Real Sociedad negyedik külföldi játékosa lett, aki 50 gól fölé jutott a klub mezében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik