La Liga: nyert az Atlético; 5 meccsen 2 gól az eddigi mérleg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.22. 22:23
null
Antoine Griezmann (balra) győztes gólt szerzett szabadrúgásból (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) első fordulójában az Atlético Madrid Antoine Griezmann góljával 1–0-ra nyert a Las Palmas ellen. Megyeri Balázs a kispadról nézte végig, ahogy csapata (Getafe) 1–0-ra kikap az Espanyoltól.

A 2015–2016-os szezon első gólját Salva Sevilla, az Espanyol játékosa szerezte, aki gyönyörű szabadrúgásgóllal vette be a Getafe kapuját. Megyeri Balázs csapata tíz emberrel fejezte be a találkozót Santiago Vergini piros lapja miatt. Érdekesség, legutóbb 2008-ban szerezte spanyol futballista az idény első gólját a La Ligában Luis García révén.


A Deportivo La Coruna gól nélküli döntetlent játszott a Real Sociedaddal.

Az előző idényben bronzérmet szerző Atlético Madrid nem brillírozott az újonc Las Palmas ellen, ám így is megszerezte a három pontot. A 36. percben Antoine Griezmann szabadrúgása némi szerencsével utat talált a kanári-szigeteki csapat hálójába. A hazaiak kapuja nem forgott gyakran veszélyben, Jan Oblak kapusnak egyszer kellett bravúrt bemutatnia.

Ez volt Diego Simeone 205. tétmérkőzése az Atlético vezetőedzőjeként, és a 103., amelyen együttese nem kapott gól.

A most rajtoló bajnokságban eddig két gól esett, ráadásul mindkettő szabadrúgásból. A 2008–2009-es évadban ugyancsak két szabadrúgásgól volt az idény első két találata.


SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
1. FORDULÓ

Atlético Madrid–Las Palmas 1–0 (Griezmann 16.)
KORÁBBAN
Espanyol–Getafe 1–0 (Sevilla 3.)
Deportivo La Coruna–Real Sociedad 0–0
KÉSŐBB

Rayo Vallecano–Valencia 0–0
Pénteken játszották
Málaga–Sevilla 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik