K. Zs. 2019.12.12 17:38 Frissítve: 2019.12.12 17:46

La Liga: „Lejátsszuk a Clásicót, nem lesz újabb halasztás”

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke csütörtökön kijelentette: katalán függetlenségpárti tüntetők hiába hirdettek megmozdulást a Camp Nou köré jövő szerdára, a Barcelona–Real Madrid mérkőzés napjára, a spanyol labdarúgás el Clásicóját nem halasztják el még egyszer.

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke egy korábbi sajtóeseményen (Fotó: AFP)

 

„Nem mondhatok mást, mint hogy lejátsszuk a Clásicót, nem lesz újabb halasztás – idézi a spanyol sajtó a klub hagyományos karácsonyi sajtóeseményén megszólaló Josep Maria Bartomeu klubelnököt. – Mindannyiunk felelőssége, hogy biztosítsuk a megfelelő körülményeket a mérkőzéshez. Tisztában vagyunk azzal, hogy bonyolult időket élünk Katalóniában, de az életünket össze kell egyeztetnünk a sporttal.”

Mint ismert, az eredetileg október 26-ra kiírt Clásicót egyszer már elhalasztották a katalóniai tüntetések miatt, és mivel a helyi függetlenségpárti mozgalom, a Tsunami Democratic tüntetést hirdetett szerdára a Barcelona stadionja köré, felvetődött annak lehetősége, hogy a meccset újra elnapolják.

„A stadionunk a szólásszabadság terepe, mindig is az volt, ennek ismeretében tesszük közé a nyugalmat és rendet kérő üzenetünket – folytatta a halasztásról hallani sem akaró Bartomeu. – A klub a szokásos módon készül a Clásicóra, várjuk a szurkolóinkat, és biztatjuk őket, hogy hozzák a családjukat, a barátaikat. Együtt kell a sport és az emberek ünnepévé varázsolnunk ezt a Clásicót is. Békét és nyugalmat akarunk.”

Hogy lesz-e végül nyugalom és béke, majd kiderül; mindenesetre a megmozdulásait a hasonló nevű telefonos applikációval szervező Tsunami Democratic a mérkőzés előtt négy órával négy gyülekezőhelyre várja a demonstrálni kívánókat a Camp Nou köré.

„A helyzet különleges, ennek megfelelően nekünk is valami különlegessel kell előállnunk” – hirdették meg még kedden.

A Liga-tabella első két helyén 34-34 ponttal álló Barcelona és Real Madrid idénybeli első Clásicója szerda este 20 órakor kezdődik a katalán fővárosban. „Bemelegítésképpen” a Barca szombaton a Real Sociedad, a Real vasárnap a Valencia vendége lesz.

2020.01.22 18:43:21

Spanyol labdarúgás B. J.

Teljesítették a célt a felek a Király-kupában: a hazaiak gólt szereztek, nagyot harcoltak, a vendégek továbbjutottak.

2020.01.22 18:42:10

Spanyol labdarúgás B. J.

...de Antoine Griezmann két góljával továbbjuttatta csapatát a harmadosztályú ellenfél otthonában.

2020.01.21 12:10:07

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Nincs még vége a brazil körnek, brazil védő és csatár; sőt a Málaga gyöngyszeme is a Realé lehet.

2020.01.19 20:14:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem parádéztak a katalánok, egy kis szerencse is kellett a sikerhez, no és Lionel Messi zsenije.

2020.01.18 14:17:13

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A dupla tüdejű középpályás volt a madridi rangadó hőse, a vendégektől elvett egy gólt a VAR.